Perez az élre juttatta a Red Bullt az időmérő előtt - F1VILÁG.HU

Perez az élre juttatta a Red Bullt az időmérő előtt

HIRDETÉS
A Ferrari és a Red Bull versenyzői folyamatosan váltották egymást a tabella élén a Monacói Nagydíj harmadik szabadedzése során, végül pedig a bajnokságot vezető istálló mexikói versenyzője érte el a legjobb időt, századokkal a hazai sztár, Charles Leclerc előtt.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 27: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 27, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Eric Alonso/Getty Images)

A szombaton kora délután zajló utolsó szabadedzésen is száraz, meleg idő fogadta az F1-es mezőnyt Monacóban 27 °C körüli levegőhőmérséklettel. A mezőny többsége már kizárólag a lágy gumikeveréket használta ebben az egy órában, de az Aston Martinok abszolváltak egy hosszabb etapot a közepes keverékeken is.

Ezt az edzést megúszták a versenyzők megszakítás nélkül, az egyetlen incidens éppen az egyik Aston, Lance Stroll nevéhez fűződött, aki az egyik leggyakoribb hibát követte el, amikor az Uszoda kijáratánál túlságosan ráhajtotta kerékvetőre, ami a levegőbe, majd a szemközti korlátba küldte az autót, ám a kanadai kisebb műszaki sérülésekkel vissza tudott térni a bokszba.

Néhány feltartási esetet viszont megvizsgálnak a versenybírók: Sergio Pérez George Russell, Carlos Sainz pedig Sebastian Vettel előtt lassított egy alkalommal indokolatlanul, az eseteket pedig mindkét akadályozott fél veszélyesként írta le a csapatrádión keresztül.

Ami az eredményeket illeti, a Ferrari és a Red Bull versenyzőinek mindegyike birtokolta az első helyet az edzés egy pontján, a köztük gyakran változó sorrend végén pedig ezúttal Perez neve maradt a tabella tetején a gyakorlási idő lejártakor. Mögötte Charles Leclerc, Sainz és Max Verstappen sorakozik, a legközelebbi üldözőjük Pierre Gasly lett a legjobb időhöz képest hét tizedmásodperces lemaradással, míg a Mercedesek hátránya a leggyorsabb körük során már az egy másodpercet közelítette.

A Monacói Nagydíj időmérő edzése közép-európai idő szerint 16 órakor kezdődik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!