Friss hírek

Perez az élre juttatta a Red Bullt az időmérő előtt

A Ferrari és a Red Bull versenyzői folyamatosan váltották egymást a tabella élén a Monacói Nagydíj harmadik szabadedzése során, végül pedig a bajnokságot vezető istálló mexikói versenyzője érte el a legjobb időt, századokkal a hazai sztár, Charles Leclerc előtt.

A szombaton kora délután zajló utolsó szabadedzésen is száraz, meleg idő fogadta az F1-es mezőnyt Monacóban 27 °C körüli levegőhőmérséklettel. A mezőny többsége már kizárólag a lágy gumikeveréket használta ebben az egy órában, de az Aston Martinok abszolváltak egy hosszabb etapot a közepes keverékeken is.

Ezt az edzést megúszták a versenyzők megszakítás nélkül, az egyetlen incidens éppen az egyik Aston, Lance Stroll nevéhez fűződött, aki az egyik leggyakoribb hibát követte el, amikor az Uszoda kijáratánál túlságosan ráhajtotta kerékvetőre, ami a levegőbe, majd a szemközti korlátba küldte az autót, ám a kanadai kisebb műszaki sérülésekkel vissza tudott térni a bokszba.

Hirdetés
 

Néhány feltartási esetet viszont megvizsgálnak a versenybírók: Sergio Pérez George Russell, Carlos Sainz pedig Sebastian Vettel előtt lassított egy alkalommal indokolatlanul, az eseteket pedig mindkét akadályozott fél veszélyesként írta le a csapatrádión keresztül.

Ami az eredményeket illeti, a Ferrari és a Red Bull versenyzőinek mindegyike birtokolta az első helyet az edzés egy pontján, a köztük gyakran változó sorrend végén pedig ezúttal Perez neve maradt a tabella tetején a gyakorlási idő lejártakor. Mögötte Charles Leclerc, Sainz és Max Verstappen sorakozik, a legközelebbi üldözőjük Pierre Gasly lett a legjobb időhöz képest hét tizedmásodperces lemaradással, míg a Mercedesek hátránya a leggyorsabb körük során már az egy másodpercet közelítette.

A Monacói Nagydíj időmérő edzése közép-európai idő szerint 16 órakor kezdődik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!