Friss hírek

Perez az első rajtsort célozza meg Mexikóban

Mindkét pénteki szabadedzést a 4. helyen zárta Mexikóban a Red Bull helyi hőse, Sergio Perez, és bár voltak kisebb problémái, abban bízik, képes lesz az első rajtsorba kvalifikálni magát szombaton.

Perez az első szabadedzésen nekiütközött a falnak versenyautójával, a Red Bull szerelői azonban remek munkát végeztek, és a gyakorlás végén a rutinos pilóta újra pályára tudott gurulni.

A második gyakorlás már simábban ment a mexikói számára, elmondása szerint azonban a rövid etapokon még nem tudja kihozni autójából azt, ami benne van, így szeretne még javulni a mai időmérőre.

Hirdetés
 

„Az első edzésen történt ütközés ellenére nem veszítettünk sokat” – mondta a mexikói. „Kár, hogy megsérült az autó, és extra munkát kaptak a srácok a garázsban, de az incidenstől eltekintve pozitív napunk volt.”

„Kényelmesebben érzem magam az autóban a hosszabb etapokon, mint egy körön, szóval lehet még javítani rajta a rövidebb etapokra. Még van egy edzésem arra, hogy dolgozzak ezen, a célom pedig, hogy az első sorban legyek szombaton.”

„Nagyon aprók lesznek a különbségek az időmérőn a Mercedeshez képest, de remélhetőleg ki tudjuk bérelni az első rajtsort. Nem hiszem, hogy a pénteki reprezentatív nap volt az időmérő szempontjából, szombaton minden szorosabb lesz – érdekes lesz látni, hogyan alakul a rajtsorrend!”

Perez azt mondja, a rajongók miatt rendkívül élvezetes volt körözni pénteken.

„A rajongók már most hihetetlenek voltak, nagyszerű volt körbe nézni és látni a rengeteg támogatást, mindenki annyira lelkes, és ösztönöz arra, hogy gyorsabb legyek. Valahányszor megálltam az autóval, hallottam a közönséget, és még csak péntek volt!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!