Perez: Az FIA is Räikkönent hibáztatja a balesetért

Sergio Perez elárulta, hogy az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting teljes vállszélességgel támogatja, ugyanis véleménye szerint nem ő, hanem Kimi Räikkönen okozta a balesetüket Monacóban.


Sergio Perez elárulta, hogy az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting teljes vállszélességgel támogatja, ugyanis véleménye szerint nem ő, hanem Kimi Räikkönen okozta a balesetüket Monacóban.

Räikkönen teljesen ki volt akadva mexikói kollégájára, aki állítása szerint kiütötte őt az alagút utáni sikán bejáratánál, azonban Perez jelezte, hogy beszélt Whitinggal, aki biztosította őt afelől, hogy egyáltalán nem ő volt a hunyó a balesetben.

„A verseny után beszéltem Charlie-val, szóval részemről minden világos – Kimi pedig tudta, hogy ott vagyok, kétszer is irányt váltott a fékzónában, és Charlie is egyetértett velem abban, hogy Kimi hibája volt” – mondta a McLaren versenyzője.

„A stewardok is versenybalesetnek könyvelték el a történteket.”

Perez bevallotta, hogy kemény volt ellenfeleivel szemben Monacóban, de úgy gondolja, hogy nincs miért változtatnia, hiszen az a dolga, hogy megverje riválisait a versenypályán.

„Természetesen mindenki tudja, hogy mely versenyzők vállalnak be több kockázatot és Monacóban előzni mindig kockázatos” – folytatta. „Amint elhatározod magad, hogy belemész egy előzésbe, egyszerűen nem hátrálhatsz meg itt Monacóban.”

„Amint elhatározod magad és elkezded az előzést, bíznod kell az előtted lévőben, hogy hagy neked elég helyet. Jenson (Button) is ezt tette, ahogy Fernando (Alonso) is. Kimi viszont másképpen cselekedett, ezért volt a baleset.”

„Most már úgy látom, hogy Kimi nem adott nekem elég helyet és ha valaki beszél Charlie Whitinggal, akkor neki is ez a véleménye erről. Azonban már nem érdekel a dolog, továbbléptem. Azt gondolom, hogy semmi rosszat nem tettem, attól eltekintve, hogy megpróbáltam megelőzni az előttem haladót.”

„Az egész csapat mögöttem áll, és semmi okom arra, hogy változtassak.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!