Perez: Az idei pályafutásom legnehezebb szezonja - F1VILÁG.HU

Perez: Az idei pályafutásom legnehezebb szezonja

Pályafutása legnehezebb szezonjaként jellemezte az ideit a Red Bull versenyzője, Sergio Perez, aki a hullámvölgyek után múlt hétvégén, Las Vegasban be tudta biztosítani a bajnoki ezüstérmet.

A 2023-as F1-es évad igencsak jól indult a mexikói számára, hiszen két futamgyőzelmet is szerzett, ezt követően azonban — ahogy ő mondja — kicsúsztak a dolgok az irányítása alól, és egész egyszerűen képtelen volt boldogulni a Red Bull RB19-es versenyautójával, miközben csapattársa, Max Verstappen domináns formát mutatott, és magabiztosan szerezte meg harmadik világbajnoki címét.

Perez egészen a hétvégi Las Vegas-i Nagydíjig harcolt a bajnoki 2. helyezésért — miután az éjszakai futamon harmadikként ért célba, hátradőlve utazhat az abu dhabi szezonzáróra.

„Nagy kihívást jelentő év volt az idei. Nagyon jól indult, a bajnoki címért harcolhattam. De aztán, talán Barcelonában, egy rendkívül domináns autónk lett, én viszont egyszerűen nem tudtam megfelelően beállítani. Egész egyszerűen kicsúszott a kezeim közül, az önbizalom pedig eltűnt” — magyarázta a mexikói versenyző. „Szóval remek, hogy sikerült visszatérni, összerakni egy erős eredményt, és azt gondolom, az évad második felében következetesen az élen harcolhattam. Szerintem számomra ez volt az év fénypontja.”

„Mindig azt mondom, nem számít, mi történik év közben — az a fontos, hogy miképp fejezed be a szezont Abu Dhabiban. Nyilvánvaló, hogy számomra az idei volt pályafutásom legnagyobb kihívást jelentő idénye a csapattal, az autóval, azzal, ahogy kicsúsztak a dolgok az irányításom alól néhány versenyre, és hogyan vesztünk el néhány másik versenyhétvégén.”

„De sikerült fordítanunk, és szerintem ez a legfontosabb.”

Perez kifejtette, úgy érzi, sikerült jelentős előrelépéseket tennie az elmúlt időszakban.

„A legutóbbi négy-öt versenyen már mondtam, hogy véleményem szerint igazán sokat fejlődtünk. És nagyon jó volt a tempónk is. De valamiért nem sikerült összeraknunk a teljes hétvégéket. Most, az időmérőn sem tudtuk megmutatni a tempónkat, de úgy gondolom, határozottan jó irányba haladunk. Sokat fejlődtünk, de még számos dolog van, amin dolgozunk, és van még lehetőség a további javulásra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!