Perez: Az időmérőre muszáj lesz javítanunk a tempón! - F1VILÁG.HU

Perez: Az időmérőre muszáj lesz javítanunk a tempón!

Max Verstappennel ellentétben a Red Bull mexikói versenyzője, Sergio Perez már jóval gondterheltebben nyilatkozott a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzései után. A rutinos pilóta szerint egyelőre hiányzik a tempó.

Perez az első edzésen 9., a másodikon pedig csak 10. lett, és bő 7 tizedmásodperces hátránnyal zárta a barcelonai nyitónapot.

A Red Bullnak nem volt sima napja, Perez elmondása szerint veszített némi időt különféle problémák miatt, ráadásul a forgalom is hátráltatta, így nem tudott tiszta köröket autózni. Ami viszont a legfőbb probléma: egyelőre nem olyan a tempó, mint amilyenre számítottak, ezen pedig az időmérőre mindenképpen változtatniuk kell.

„Elég nehéz nap volt a mai” – mondta a mexikói. „Volt néhány késlekedésünk mindkét edzésen, ami miatt sietnünk kellett egy kicsit, és így forgalomba is keveredtünk. Mivel idén kevesebb időnk van az edzéseken, fontos, hogy meglegyenek a körök.”

„Ma este meg kell értenünk néhány dolgot, és javítanunk kell a tempón, főleg az egykörös tempón. Szerintem a hosszú etapjaink erősebbek, de még van tennivaló.”

„Majd meglátjuk, mire jutunk, hiszen az időmérő itt különösen fontos. Remélhetőleg sikerül visszanyernünk a tempónkat, és harcban lehetünk szombaton.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!