Perez azon mélázik, mennyi helyen javulhatott volna - F1VILÁG.HU

Perez azon mélázik, mennyi helyen javulhatott volna

Huszonkét ezreddel maradt el csupán Charles Leclerc pole-pozíciós idejétől a Szingapúri Nagydíj szombatján Sergio Perez, aki noha bánja, hogy nem kockáztatott kicsit többet, mégis jó esélyt lát a futamgyőzelem megszerzésére.

Bár karnyújtásnyira volt attól a Red Bull mexikói versenyzői, hogy Jeddah után második rajtelsőségét is megszerezze a szezon során, a nyirkos pályán zajló időmérő, na meg a csapatának pénteki nehézségei fényében mégsem érez okot a panaszra.

„Azt hiszem, tisztességes munkát végeztünk ma, a csapat jó döntéseket hozott, aminek kiváló helyezés lett a végeredménye. Egy kicsit csalódott vagyok, amiért ezen a hosszú körön csak ilyen kicsivel maradtam el Charles mögött, hiszen most az jár a fejemben, hogy a pálya milyen sok pontján lehettem volna egy kicsivel jobb, ugyanakkor viszont a körülmények nem tették könnyűvé a dolgom” – fogalmazott a 32 éves mexikói.

 

A péntekünk rosszabbul alakult, mint a szezon során eddig bármikor, hiszen alig tudtunk körözni és a beállításokat sem találtuk, így nem sok mindent tudtunk kiolvasni a helyzetből. De aztán addig tanulmányoztuk a dolgokat, hogy sikerült erősen kikeverednünk a nehézségekből.”

Ritkán fordul elő, hogy Perez több pozícióval is csapattársa, Max Verstappen elől rajtoljon, és bár a vasárnap csak nyolcadikként induló holland idén már többször is megmutatta, hogy nem jelent számára gondot keresztülszáguldani a mezőnyön, a mexikói most mégis mer a győzelem gondolatával kacérkodni.

„Holnap minden lehetségeset megpróbálok a győzelem érdekében. A rajtnál jó esélyem lehet az élre kerülni, de ha nem jön össze, még mindig lesz 61 köröm, hogy ezt megtegyem” – beszélt Leclerc megelőzéséről.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez azon mélázik, mennyi helyen javulhatott volna
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!