Friss hírek

Perez azt mondja, erős a Red Bull versenytempója

A 6. legjobb idővel zárta a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj pénteki edzésnapját Sergio Perez, Max Verstappen műszaki problémája miatt ráadásul délután a mexikói végezte a munka oroszlánrészét.

Perez számára nehézkesen indult a nap Imolában: délelőtt mindössze 15 körig jutott, és a 16. helyen zárt, miután összeütközött Esteban Oconnal.

A balesettel kapcsolatban a rutinos mexikói elmondta, mivel komoly problémák merültek fel az F1 rendszereivel, a versenyzőknek nem volt rádiókapcsolatuk csapataikkal – ez is szerepet játszott a koccanásban. 

„Ami a délelőtt incidenst illeti: nem volt rádiókapcsolatunk, szóval azt hiszem, egy kis félreértés okozta a balesetet, rosszkor voltunk rossz helyen” – fogalmazott Perez.

A Red Bull versenyzője azt mondja, nagyon örül annak, hogy sok időt tudott a pályán tölteni délután, a nyitónap alapján pedig az RB16B versenytempója ígéretesnek tűnik.

„Az kétségkívül jó volt, hogy ilyen sok kört meg tudtam tenni a második edzésen, és ráérezhettem az autóra egy másmilyen pályán” – mondta a mexikói versenyző.

„A pályakörülmények nyilván eltérnek attól, mint amilyenekkel Bahreinben találkoztunk, szóval még csak tanulom, hogyan viselkedik az autó a különféle pályákon. Sokat tanultunk ma csapatként, és minden egyes körben tanulok pár trükköt itt-ott.”

„A versenytempó erősnek tűnik, az autó pedig jónak érződik – remélhetőleg sikerül jól összeraknunk mindent a szombati időmérőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!