Perez: Beáldoztuk az időmérőt a versenyért - F1VILÁG.HU

Perez: Beáldoztuk az időmérőt a versenyért

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Sergio Perez elárulta, kompromisszumot kötöttek az időmérő tekintetében autójuk beállításaival, hogy a vasárnapi versenyen erős teljesítménnyel rukkoljanak elő.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 04: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 leaves the garage during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 04, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az energiaital-gyárosok Max Verstappen vezetésével kibérelték az első rajtsort Bahreinben, Perez pedig érthető módon csalódott, hiszen csupán egyetlen tizeddel csúszott le arról, hogy övé legyen a rajtelsőség a szezonnyitón. A rutinos mexikói viszont magabiztosan várja a versenyt, mert biztos benne, az RB19-es versenytempója igencsak ütőképes lesz.

„Amikor az ember egy tizeddel marad le a pole-ról, akkor soha nem lesz elégedett, de ez van, most már a vasárnapi versenyt várjuk” – mondta Perez az F1 TV-nek. „Remek versenyautónk van, elég sok kompromisszumot kötöttünk az időmérőt tekintve, hogy erős versenytempóval rukkolhassunk elő. Remélhetőleg ez kifizetődő lesz vasárnap.”

„Nem voltam teljesen megelégedve az egyensúllyal. Azt gondolom, az ember mindig képes lehet arra, hogy egy tizedet javítson a körén. Viszont úgy gondolom, igazán különleges az, hogy a csapat ilyen formában kezdett. Tudtuk, hogy kötnünk kell némi kompromisszumot az időmérőre, ami nem volt ideális, de remélhetőleg kifizetődik holnap, és nagyon erős versenyünk lesz.”

Perez beszélt arról is, a Ferrari tempója abszolút meglepetés volt az időmérőn a visszafogott edzések után.

„Igazából szombaton láttuk csak először, hogy kinek milyen autója van, és szerintem a Ferrari meglepetést okozott: ha Charles [Leclerc] megfutotta volna az utolsó körét, akkor ő is harcban lett volna a pole-ért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!