Pérez bevallotta, sokkolta a McLaren döntése

A McLaren Mercedes ifjú versenyzője, Sergio Pérez Austinban bevallotta, valósággal sokkolta őt, amikor megtudta, hogy a szezon végén távoznia kell a patinás angol istállótól.


A McLaren Mercedes ifjú versenyzője, Sergio Pérez Austinban bevallotta, valósággal sokkolta őt, amikor megtudta, hogy a szezon végén távoznia kell a patinás angol istállótól.

Pérez szerdán este jelentette be, az idény végén távozik Wokingból, a McLaren pedig hivatalosan csütörtökön erősítette meg, hogy helyét a dán újonc, Kevin Magnussen veszi át.

Miután nagyon későn született meg a McLaren döntése, Pérez igencsak nehéz helyzetbe került, hiszen nehéz lesz versenyképes ülést találnia magának a következő szezonra.

A mexikói azonban optimista, bár kétségkívül csalódott, hogy távoznia kell a McLarentől.

„Csak néhány nappal az előtt értesültem a dologról, mielőtt önök megtudták, szóval nagyon késői döntés volt” – mondta a 23 esztendős tehetség.

„Igazából nem is tudom… sokkolt a dolog, hiszen a csapattól mindig jó visszajelzéseket kaptam, minden teljesen rendezettnek tűnt, úgy volt, hogy maradok itt, de aztán az elmúlt néhány hétben történt valami, és úgy döntöttek, nem folytathatom.”

„Ezzel nagyon nehéz helyzetbe kerültem a jövőmet tekintve. Van néhány opcióm. Ahogy korábban is mondtam már, szeretnék a Forma-1-ben maradni, de nem fogom itt folytatni csak azért, hogy itt legyek. Ha nem találom meg a megfelelő lehetőséget, akkor valahol máshol kell körülnéznem. Viszont magabiztos vagyok azt illetően, hogy valami jó fog történni, és találok egy megfelelő ülést magamnak.”

Pérez jelenleg 35 ponttal a világbajnoki tabella tizenkettedik helyét foglalja el, miközben csapattársa, Jenson Button 60 ponttal kilencedik. A McLaren versenyzője elismerte, gyengén alakult az idei szezon, ám ettől függetlenül jó versenyzőnek tartja magát, és elmondása szerint rengeteget tanult 2013-ban is.

„Úgy vélem, sokat adhatok egy csapatnak. Három évet eltöltöttem már a Forma-1-ben, egy szezont a McLarennél. Nehéz év volt, de úgy érzem, rengeteget tanultam. Habár nagyon kemény szezonunk volt, és eredményeim szempontjából vélhetően az eddigi legrosszabb, továbbra is úgy gondolom, hogy jó versenyző vagyok, és sok mindenre lehetek képes.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!