Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Perez biztos benne, erősek lesznek az idény második felében

A Red Bull Forma-1-es csapatának rutinos versenyzője, Sergio Perez biztos benne, erős teljesítményre lesz majd képes a 2021-es idény második felében.

A mexikói pilóta hullámzó teljesítményt nyújtott a szezon első szakaszában: bár Bakuban nyerni tudott, voltak versenyek, ahol képtelen volt jó eredményt elérni, ráadásul a szerencse is többször elpártolt mellőle.

Egyelőre pedig továbbra sem tudni, hogy megtarthatja-e ülését a Red Bullnál 2022-re – erről hamarosan döntés születhet. Perez mindenesetre úgy érzi, egyre otthonosabban érzi magát az osztrák istálló autójában, így erős teljesítményre számít a folytatásban.

„Ki vagyok éhezve!” – mondta Perez, aki már az első körben feladni kényszerült a Magyar Nagydíj rajtja után történt tömegbaleset miatt.

„Nemcsak Spára, hanem a bajnokság második felére is! Egyre kényelmesebben érzem magam az autóban, a megfelelő lépéseket tesszük előre, és azt gondolom, erősen fogjuk zárni az idényt.”

Perez hozzátette, izgatottan várja a hétvégi Belga Nagydíjat, ugyanakkor rámutatott arra, az időjárás okozhat meglepetést Spa-Francorchamps-ban.

„Ezekkel az autókkal nagyon élvezetes vezetni egy ilyen gyors pályán. Az időjárás eléggé temperamentumos tud lenni Spa környékén. és mivel a pálya nagyon hosszú, előfordulhat, hogy egyes részein száraz, míg más szakaszokon vizes – emiatt pedig nehéz megítélni a körülményeket.”

A Red Bull versenyzője az elmúlt heteket családja körében töltötte, és elmondása szerint sikerült teljesen feltöltődnie.

„Jó volt feltöltődni, friss levegőt szívni. Mindig jó két hetet ugyanazon a helyen tölteni. Teljesen el tudtam szakadni az F1-től, ami fontos – úgy mentálisan, mint fizikálisan. Most viszont már visszatértem, teljesen felfrissülten. Intenzív lesz a bajnokság második fele. Őrület belegondolni, hogy 4 hónap múlva vége a szezonnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!