Perez biztos benne, hétvégéig megoldja a Red Bull a műszaki gondokat - F1VILÁG.HU

Perez biztos benne, hétvégéig megoldja a Red Bull a műszaki gondokat

HIRDETÉS
A Bahreini Nagydíj utolsó körében esett el a dobogós eredménytől a Red Bull Forma-1-es csapatának rutinos pilótája, Sergio Perez. Az energiaital-gyárosok kiábrándítóan kezdték az idényt, hiszen a bajnoki címvédő, Max Verstappen is kiesett.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 20: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team W13 during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 20, 2022 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Verstappen a 2. helyen autózott a futam nagy részében, és sokáig úgy tűnt, ebben a pozícióban ér célba, egy technikai probléma miatt azonban néhány körrel a leintés előtt kénytelen volt kiállni. Ekkor úgy tűnt, a Red Bull becsületét Sergio Perez mentheti meg egy 3. hellyel, az utolsó körben azonban alatta is megállt az autó hasonló technikai probléma miatt.

„Úgy éreztem, mintha pár körrel a vége előtt veszítettem volna egy kis motorerőt” – mondta a mexikói a Sky Sports F1 televíziónak. „Időnként kihagyott a motor. Tudtuk, hogy valami gond van, láttuk, mi történt Maxszal, és sajnos ugyanez történt velem is az utolsó körben.”

Perez azt mondja, nehéz lenyelni a vasárnap történteket.

„Könnyedén dobogóra állhattunk volna. Magunk mögött tartottuk Lewis, ami kemény volt, mivel nagyon gyors volt a végén. Szóval kár, hogy nem jött össze a jó eredmény. Jelenleg úgy véljük, hogy az üzemanyagrendszerrel volt probléma, és lényegében leállt a motor. Nehéz lenyelni, de a pozitívumokra összpontosítunk, és jövő héten, Dzsiddában megerősödve térünk vissza.”

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén már Szaúd-Arábiában vendégeskedik, Perez pedig biztos benne, addigra megoldást találnak a műszaki gondokra.

„Nagyszerű csapat vagyunk. Hiszek az istállóban, és meggyőződésem, hogy felül fogunk kerekedni ezen. Nagyon kiábrándító nap volt ez, kiábrándítóan indult a szezon, de tudjuk, milyen hosszúak tudnak lenni az F1-es idények.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!