Friss hírek

Perez biztos benne, hétvégéig megoldja a Red Bull a műszaki gondokat

A Bahreini Nagydíj utolsó körében esett el a dobogós eredménytől a Red Bull Forma-1-es csapatának rutinos pilótája, Sergio Perez. Az energiaital-gyárosok kiábrándítóan kezdték az idényt, hiszen a bajnoki címvédő, Max Verstappen is kiesett.

Verstappen a 2. helyen autózott a futam nagy részében, és sokáig úgy tűnt, ebben a pozícióban ér célba, egy technikai probléma miatt azonban néhány körrel a leintés előtt kénytelen volt kiállni. Ekkor úgy tűnt, a Red Bull becsületét Sergio Perez mentheti meg egy 3. hellyel, az utolsó körben azonban alatta is megállt az autó hasonló technikai probléma miatt.

„Úgy éreztem, mintha pár körrel a vége előtt veszítettem volna egy kis motorerőt” – mondta a mexikói a Sky Sports F1 televíziónak. „Időnként kihagyott a motor. Tudtuk, hogy valami gond van, láttuk, mi történt Maxszal, és sajnos ugyanez történt velem is az utolsó körben.”

Hirdetés
 

Perez azt mondja, nehéz lenyelni a vasárnap történteket.

„Könnyedén dobogóra állhattunk volna. Magunk mögött tartottuk Lewis, ami kemény volt, mivel nagyon gyors volt a végén. Szóval kár, hogy nem jött össze a jó eredmény. Jelenleg úgy véljük, hogy az üzemanyagrendszerrel volt probléma, és lényegében leállt a motor. Nehéz lenyelni, de a pozitívumokra összpontosítunk, és jövő héten, Dzsiddában megerősödve térünk vissza.”

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén már Szaúd-Arábiában vendégeskedik, Perez pedig biztos benne, addigra megoldást találnak a műszaki gondokra.

„Nagyszerű csapat vagyunk. Hiszek az istállóban, és meggyőződésem, hogy felül fogunk kerekedni ezen. Nagyon kiábrándító nap volt ez, kiábrándítóan indult a szezon, de tudjuk, milyen hosszúak tudnak lenni az F1-es idények.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!