Perez: Bőven hagytam helyet Russellnek, nem ezt vártam tőle - F1VILÁG.HU

Perez: Bőven hagytam helyet Russellnek, nem ezt vártam tőle

HIRDETÉS
Sok pontot gyűjthetett volna, ám végül kieséssel zárult a Forma-1-es Osztrák Nagydíj Sergio Perez számára. A mexikói George Russell-lel ütközött össze a nyitókörben, noha elmondása szerint bőven hagyott helyet a brit pilótának.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 10: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 on his way to the grid ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 10, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Perez az 5. helyről kezdhette meg a spielbergi futamot, a Red Bull Ring 4-es kanyarjában pedig kívülről próbálta megelőzni Russell Mercedesét, a manőver közben azonban a két autó összeért, a rutinos mexikói pedig a sóderágyba csúszott.

Bár vissza tudott evickélni a pályára, és folytatni tudta a versenyt, nemigen tudott előrébb jutni a mezőnyben, a Red Bull pedig végül a kiállás mellett döntött. Mivel nem szerzett pontot, Perez az összetettben is visszacsúszott a 3. helyre, elmondása szerint pedig egyáltalán nem érzi hibásnak magát az ütközésért.

„Egyértelműen előrébb voltam. George-nak kellett volna kontrollálnia az autóját, amit nyilvánvalóan képtelen volt, és végül összeértünk” – mondta csalódottan a mexikói. „Én nem tehettem semmit. Elég helyet hagytam neki. Már eleve közel voltam a sóderágyhoz, hogy biztosan hagyjak neki elegendő helyet, és mindketten be tudjuk venni a kanyart.”

Perez azt mondja, a versenyzők egyértelmű iránymutatást kaptak azzal kapcsolatban, hogy muszáj helyet hagyniuk egymásnak a kanyarban.

„George sztenderdjeit ismerve nagyon meglepett a manővere” – folytatta a Red Bull versenyzője. „Nagyon kiábrándító ez számomra. Nagyon kiábrándító eredmény ez a csapatunk számára is, mert egyértelműen sok lehetőség kínálkozott ma. Túl sok kár keletkezett ahhoz, hogy felzárkózzunk a futam.”

Az Osztrák Nagydíj versenybírói is Russellt találták vétkesnek: a brit 5 másodperces időbüntetést kapott a baleset okozásáért.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!