Perez: Bőven hagytam helyet Russellnek, nem ezt vártam tőle - F1VILÁG.HU

Perez: Bőven hagytam helyet Russellnek, nem ezt vártam tőle

Sok pontot gyűjthetett volna, ám végül kieséssel zárult a Forma-1-es Osztrák Nagydíj Sergio Perez számára. A mexikói George Russell-lel ütközött össze a nyitókörben, noha elmondása szerint bőven hagyott helyet a brit pilótának.

Perez az 5. helyről kezdhette meg a spielbergi futamot, a Red Bull Ring 4-es kanyarjában pedig kívülről próbálta megelőzni Russell Mercedesét, a manőver közben azonban a két autó összeért, a rutinos mexikói pedig a sóderágyba csúszott.

Bár vissza tudott evickélni a pályára, és folytatni tudta a versenyt, nemigen tudott előrébb jutni a mezőnyben, a Red Bull pedig végül a kiállás mellett döntött. Mivel nem szerzett pontot, Perez az összetettben is visszacsúszott a 3. helyre, elmondása szerint pedig egyáltalán nem érzi hibásnak magát az ütközésért.

„Egyértelműen előrébb voltam. George-nak kellett volna kontrollálnia az autóját, amit nyilvánvalóan képtelen volt, és végül összeértünk” – mondta csalódottan a mexikói. „Én nem tehettem semmit. Elég helyet hagytam neki. Már eleve közel voltam a sóderágyhoz, hogy biztosan hagyjak neki elegendő helyet, és mindketten be tudjuk venni a kanyart.”

Perez azt mondja, a versenyzők egyértelmű iránymutatást kaptak azzal kapcsolatban, hogy muszáj helyet hagyniuk egymásnak a kanyarban.

„George sztenderdjeit ismerve nagyon meglepett a manővere” – folytatta a Red Bull versenyzője. „Nagyon kiábrándító ez számomra. Nagyon kiábrándító eredmény ez a csapatunk számára is, mert egyértelműen sok lehetőség kínálkozott ma. Túl sok kár keletkezett ahhoz, hogy felzárkózzunk a futam.”

Az Osztrák Nagydíj versenybírói is Russellt találták vétkesnek: a brit 5 másodperces időbüntetést kapott a baleset okozásáért.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!