Pérez csalódott, hogy késik a fejlesztési csomag

A Force India versenyzője, Sergio Pérez bevallotta, nagyon csalódott amiatt, hogy B-specifikációjú autójuk csak később mutatkozik be – a mexikói szerint így nehéz motiváltnak maradni.


A Force India versenyzője, Sergio Pérez bevallotta, nagyon csalódott amiatt, hogy B-specifikációjú autójuk csak később mutatkozik be – a mexikói szerint így nehéz motiváltnak maradni.

A silverstone-i központú alakulat nehéz téli időszakon van túl, új autója ugyanis különféle problémák miatt csak az utolsó előszezoni teszten debütálhatott.

Bár a Force Indiánál gőzerővel dolgoznak a fejlesztéseket, Bob Fernley helyettes csapatfőnök a héten elárulta, módosított versenyautójuk nem Monacóban, hanem csak az Osztrák Nagydíjon debütál.

„Nyilvánvalóan meglehetősen frusztráló, hogy nincs versenyképes autónk, amellyel erőből tudnánk pontszerző helyen végezni” – mondta az ifjú tehetség.

„Ez nagyon megnehezíti a dolgokat, de versenyzőként semmin sem változtat rajtad: a tőled telhető legjobbat nyújtod hétvégéről hétvégére.”

„Kétségkívül ebben a helyzetben nagyon könnyű hibázni, könnyű elveszíteni az autót, mivel az annak gumikezelése nem az igazi. Mostantól kezdve kemény versenyek várnak ránk – de hát itt tartunk jelenleg.”

Bár mind Pérez, mind csapattársa, Nico Hülkenberg pontszerző helyen ért célba az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, a bajnokság második versenyén, Malajziában nem voltak versenyképesek.

Ami a hétvégi Kínai Nagydíjat illeti: Pérez elárulta, pontosan tudja, hogy nehéz lesz a legjobb tíz között végeznie.

„Nagyon nehéz motiváltnak maradni egy verseny előtt, tudván, hogy nagyon kemény futam vár rád. Versenyzőként nem egy könnyű helyzet ez, de profin kell hozzáállni, és úgy kell végezni a munkád, mintha a győzelemért mennél.”

„100 százalékot kell beleadnunk , bármilyen autó is áll rendelkezésünkre, és kell szereznünk néhány pontot, mielőtt megkapjuk az új csomagot, aminek hála remélhetőleg majd ismét erőből tudunk pontokat gyűjteni.”

„Elég messze vagyunk az előttünk álló csapatoktól, szóval a tempót tekintve nagyot kell előrelépnünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!