Friss hírek

Perez dobogóra állna a gyenge időmérő után

Nem tudott jó eredményt elérni az Azeri Nagydíj kaotikus időmérő edzésén a Red Bull Forma-1-es csapatának rutinos pilótája, Sergio Perez.

A mexikói pilóta csak a 7. legjobb időt autózta Bakuban – Lando Norris rajtbüntetése miatt viszont a 6. pozícióból vághat majd neki a vasárnapi versenynek.

Perez azt mondja, azért különösen csalódott, mert egész hétvégén remek tempóval rukkolt elő – pénteken például ő volt a leggyorsabb.

„Nagy kár a mai napért, mert egész hétvégén megmutattuk, hogy jó a tempónk. Ma viszont nem sikerült összerakni a kört, amikor igazán számított” – mondta csalódottan a mexikói.

„Sokkal több volt ebben, és nyilván többet is vártunk, de ez van. Az első Q3-as körömben elfékeztem magam a 4-es kanyar előtt, a kör hátralévő részében pedig próbáltam javítani. Második nekifutásra nagyszerű körön voltam, de aztán jöttek a piros zászlók Yuki és Carlos balesete miatt, és ennyi volt.”

„Nem emlékszem, hogy volt-e már ennyi piros zászlós megszakítás egy edzésen, de a holnapi verseny a lényeg, és bármi megtörténhet itt. Azt hiszem, sok pozitívuma van eddig ennek a hétvégének, a tempó minden egyes edzésen megvolt, és remek fejlődést tudtunk felmutatni, amivel elégedettek lehetünk.”

Perez azt mondja, a 6. helyről rajtolva a dobogó lesz majd a célja Bakuban.

„Hosszú verseny vár ránk vasárnap, és bőven lesz esélyünk, szóval leszegett fejjel kell dolgoznunk. Azt gondolom, nagyon erős autónk van, szóval a dobogót kell célul kitűznünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!