Perez: Egész életemben ezért dolgoztam, most csak élvezem - F1VILÁG.HU

Perez: Egész életemben ezért dolgoztam, most csak élvezem

Sokan máris szeretnének bajnokesélyest látni Sergio Perezben azt követően, hogy a 2023-as F1-es szezon első négy futamából kettőt megnyert, a pontversenyben pedig tartja a lépést Max Verstappennel. Maga a mexikói azonban nem érzi magán a bajnoki harccal járó nyomást.

A kritikusok persze Perez mindkét idei győzelmében találhatnak kivetnivalót: Dzsiddában nem kellett megküzdenie Verstappennel, aki egy műszaki hiba miatt csak a mezőny sűrűjéből rajtolt, míg az előző hétvégén Bakuban a holland vezette a versenyt, és csak a kerékcseréjének balszerencsés időzítése, a biztonsági autó beküldése miatt került Perez mögé. Az utcai pályák királyaként emlegetett mexikói azonban úgy érzi, tiszta versenyben is képes lett volna legyőzni csapattársát.

„Szerintem a tempóm is megvolt a győzelemhez a bakui vasárnapon. Persze sohasem tudhatjuk meg, mi történt volna, ha ő nem hajt a bokszba abban a körben, de előtte már nagyon közel voltam hozzá a DRS-szakaszokon, ő pedig küszködött a gumijaival, szóval szerintem elkaptam volna” – idézi a pilótát a racingnews365.com.

 

Az F1-ben 2011-ben debütáló Perez tíz szezont töltött el a középmezőnybe tartozó csapatoknál, mire végül megkapta az esélyt a Red Bulltól, hogy egy az élmezőnyt erősítő autóban is kipróbálja magát. Az istállónál töltött első két szezonjában hamar leszakadt Verstappentől a bajnoki pontversenyben (előbb 4., majd tavaly 3. helyen zárt az év végi összetettben), és szavai alapján tudja, nincs rá garancia, hogy november végéig kitart a lendülete a jelenkor legjobb versenyzőjével szembeni harcban.

„Ezért dolgoztam egész életemben, most pedig csak próbálom élvezni, nincs rajtam nyomás” – mondta Perez. „Már így is nagyszerű karrierem van, és ha sikerülne megtartani a lendületet, az a célom, hogy még sok további versenyt nyerjek. Most csak Miamin jár az eszem, nem igazán gondolok a bajnoki címre. Versenyről versenyre haladok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez: Egész életemben ezért dolgoztam, most csak élvezem
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!