Perez: Egész életemben ezért dolgoztam, most csak élvezem - F1VILÁG.HU

Perez: Egész életemben ezért dolgoztam, most csak élvezem

HIRDETÉS
Sokan máris szeretnének bajnokesélyest látni Sergio Perezben azt követően, hogy a 2023-as F1-es szezon első négy futamából kettőt megnyert, a pontversenyben pedig tartja a lépést Max Verstappennel. Maga a mexikói azonban nem érzi magán a bajnoki harccal járó nyomást.
BAKU, AZERBAIJAN - APRIL 30: Race winner Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing celebrates after the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on April 30, 2023 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A kritikusok persze Perez mindkét idei győzelmében találhatnak kivetnivalót: Dzsiddában nem kellett megküzdenie Verstappennel, aki egy műszaki hiba miatt csak a mezőny sűrűjéből rajtolt, míg az előző hétvégén Bakuban a holland vezette a versenyt, és csak a kerékcseréjének balszerencsés időzítése, a biztonsági autó beküldése miatt került Perez mögé. Az utcai pályák királyaként emlegetett mexikói azonban úgy érzi, tiszta versenyben is képes lett volna legyőzni csapattársát.

„Szerintem a tempóm is megvolt a győzelemhez a bakui vasárnapon. Persze sohasem tudhatjuk meg, mi történt volna, ha ő nem hajt a bokszba abban a körben, de előtte már nagyon közel voltam hozzá a DRS-szakaszokon, ő pedig küszködött a gumijaival, szóval szerintem elkaptam volna” – idézi a pilótát a racingnews365.com.

Az F1-ben 2011-ben debütáló Perez tíz szezont töltött el a középmezőnybe tartozó csapatoknál, mire végül megkapta az esélyt a Red Bulltól, hogy egy az élmezőnyt erősítő autóban is kipróbálja magát. Az istállónál töltött első két szezonjában hamar leszakadt Verstappentől a bajnoki pontversenyben (előbb 4., majd tavaly 3. helyen zárt az év végi összetettben), és szavai alapján tudja, nincs rá garancia, hogy november végéig kitart a lendülete a jelenkor legjobb versenyzőjével szembeni harcban.

„Ezért dolgoztam egész életemben, most pedig csak próbálom élvezni, nincs rajtam nyomás” – mondta Perez. „Már így is nagyszerű karrierem van, és ha sikerülne megtartani a lendületet, az a célom, hogy még sok további versenyt nyerjek. Most csak Miamin jár az eszem, nem igazán gondolok a bajnoki címre. Versenyről versenyre haladok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!