Friss hírek

Perez: Egy álmom válik valóra a Red Bull-lal!

Egy álma válik valóra Sergio Pereznek azzal, hogy 2021-ben a Red Bull Forma-1-es csapatánál bizonyíthat. A mexikói versenyző tavaly futamot nyert a Racing Pointtal, ám nem volt könnyű éve, hiszen ő volt az első a mezőnyben, aki megfertőződött a koronavírussal.

Perez Alexander Albon helyét vette át az osztrák istállónál, a 2021-es szezonban pedig Max Verstappen csapattársaként bizonyíthat a Forma-1-ben.

A mexikói versenyző tavaly remek teljesítményt nyújtott, az összetett pontverseny 4. helyén zárt – ennek ellenére viszont nem volt könnyű éve.

„Nagyon nehéz évem volt. Hiszen én voltam az első, aki elkapta a koronavírust – mostanra persze kicsit normalizálódott a helyzet. Elkapják az emberek, ugyanakkor pedig mégis a leghülyébbnek érzed magad, hogy te megfertőződtél. Nagyon nehéz volt elfogadni. Karrierem szempontjából is nagyon kritikus időszak volt, hiszen itt volt ez a szerződéses dolog. Végül ugyan elveszítettem az ülésemet a csapatnál, mégis nagyon jól alakult minden. Viszont soha nem tudtam, hogy mi fog történni” – mondta Perez.

„Elégedett vagyok magammal, de mindent bele kellett adnom. Amikor pedig adódott a lehetőség a Red Bullnál, néha jobbnak tűnt a helyzetem, néha rosszabbnak. De végül összejött! Az ilyen lehetőségek egyszer adódnak egy életben, én pedig készen állok arra, hogy éljek vele.”

Perez azt mondja, biztos benne, hogy a Red Bull motorpartnere, a Honda is mindent belead majd – annak ellenére, hogy az idei szezon végén kivonulnak az F1-ből.

„Nagyon várom már, hogy együtt dolgozzak a Hondával, az összes mérnökükkel. Tudom, mennyi munkát fektetnek a projektbe az utolsó évre. A Red Bullnál mindenki azt szeretné, hogy a csúcson hagyják abba, és bajnokként távozzanak. Mindent megteszünk majd ezért, szóval reméljük, nagyszerű idényünk lesz.”

A rutinos versenyző azt mondja, egy álma vált valóra azzal, hogy a Red Bullhoz szerződött.

„Hogy őszinte legyek, még most sem hiszem el, hogy itt vagyok! Amikor felhúzom a Red Bull pólóját, arra gondolok, hogy ’wow!’. Olyasvalami ez, amire soha nem gondoltam lehetőségként, hiszen fiatalon nem voltam tagja a Red Bull programjának. De néha az ember olyan dolgokat ér ez az életben, amikor mindig álmodott – nekem pedig egy álmom válik valóra ezzel.”

Perez hozzátette, természetesen időbe telik, mire beilleszkedik a Red Bull csapatába, de úgy érzi, remek idény várhat rájuk.

„Rengeteg mindent kell megtanulni, ez pedig egy időigényes folyamat. Egyre jobban és jobban megismerem a csapatot, és a csapat is kezdi érteni, hogy nekem mire van szükségem. Csak egy kis időre van szükség. De ez egy ilyen folyamat, az előszezonban keményen kell dolgozni, rengeteg időt kell eltöltenem az új mérnökökkel. Ez a kulcs – fel kell gyorsítani ezt a folyamatot.”

„Pár napot már eltöltöttem a szimulátorban, szóval van némi elképzelésem a Red Bull autójáról, fejben már megvan, hogy milyen az autó. De olyan időszak ez, amikor semmi sem jön könnyen. Tanulni és dolgozni kell, hogy felvedd a tempót az autóban, de oda fogunk érni. Kevés tesztlehetőségünk lesz idén, mindössze másfél napot tölthetek el az autóban, ami nagyon kevés. De ez van, mindenkire ugyanúgy vonatkoznak a szabályok. Sok versenyző vált csapatot idén, szóval érdekes lesz látni, ki lesz a leggyorsabb új csapatánál.”

Riportfilm:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!