Friss hírek

Perez: Egy káosz volt az egész, szinte vakon vezettem

Akárcsak tavaly, idén is a rajtrács negyedik helyéről kezdheti meg hazai versenyét Sergio Perez, a mexikói pedig nem igazán tudja, hogyan érezze magát az időmérő után, amelyen akár a pole-ért is harcolhatott volna, autója problémáinak fényében viszont mégis elégedett lehet.

Perez 353 ezreddel maradt el a rajtelsőséget megszerző csapattársa, Max Verstappen mögött a Mexikói Nagydíj időmérőjén, vagyis nem állt távol a két Mercedes elkapásától sem. A pilóta azonban a leintés után felfedte, számos váratlan nehezítő tényezővel kellett megküzdenie eközben.

„Nagy kár ezért, az egész időmérő alatt elektronikai problémával küszködtünk. A DRS is nehézkesen működött, így csak arra figyeltünk, hogy mindent jól csináljunk. Sok szempontból tulajdonképpen vakon vezettem. Nem láttam a viszonyítási köridőt és a fékerőeloszlás adatait sem. Egy nagy káosz volt az egész. Ahhoz képest, hogy a Q1-ben és a Q2-ben is majdnem kiestem, a negyedik hely nem a világ vége, de a pole-ért is harcolhattunk volna.”

Perez a Q2-ben és a Q3-ban is a megszokott ritmustól eltérően, a többieknél korábban hajtott a pályára utolsó gyorskörének elvégzéséhez, és célzása szerint ebben a döntésben is közrejátszott, hogy minél kevesebb zavaró tényezővel kelljen megbirkóznia a nehézségek közepette. „Csak a saját dolgunkkal akartunk foglalkozni, és úgy számoltuk, a pálya állapotának javulása annyira minimális, hogy semmit sem nyertünk volna azzal, ha később hajtok ki.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez: Egy káosz volt az egész, szinte vakon vezettem
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!