Perez: Egy kicsit vakon megyünk majd neki a versenynek - F1VILÁG.HU

Perez: Egy kicsit vakon megyünk majd neki a versenynek

HIRDETÉS
Több változtatást is elvégzett a Red Bull Forma-1-es csapata a pénteki szabadedzések között Sergio Perez autóján, a mexikói versenyző pedig úgy érzi, sikerült jó irányba elindulniuk a beállításokkal.
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 31: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on March 31, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Perez mindazonáltal azt mondja, a pontos erőviszonyokról azért is nehéz még beszélni, mert a pénteki eső miatt a hosszú etapok a legtöbb csapatnál elmaradtak, azokat pedig a holnapi, utolsó edzésen kell majd pótolni. A Red Bull versenyzője mindenesetre magabiztosan várja a folytatást.

„Elvégeztünk néhány változtatást, amik látszólag működtek az 1-es és 2-es szektor esetében, de nem igazán tudok mit mondani, bőven maradt még tennivaló szombatra” – fogalmazott a mexikói versenyző.

„Azt érzem, egy kicsit vakon megyünk majd neki a versenynek, szóval érdekes lesz. Szombaton látjuk majd meg igazán, hogy is állunk. Kényelmesen érzem magam az autóban az első két szektorban a két edzés között elvégzett változtatásokkal, az utolsó szektorban viszont a forgalom miatt soha nem tudtam jó ritmust autózni.”

Perez elárulta, a vizes pályán elég nehéz volt vezetni pénteken.

„A nedves pálya meglepett, éreztem a fehér vonalakat, a felfestéseket” – magyarázta. „Nagyon rossz volt. Remélhetőleg nem lesznek már ilyenek a körülmények, mert veszélyes lehet, a tapadás alacsony. Szárazon viszont nem olyan rossz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!