Perez: Egy kicsit vakon megyünk majd neki a versenynek - F1VILÁG.HU

Perez: Egy kicsit vakon megyünk majd neki a versenynek

Több változtatást is elvégzett a Red Bull Forma-1-es csapata a pénteki szabadedzések között Sergio Perez autóján, a mexikói versenyző pedig úgy érzi, sikerült jó irányba elindulniuk a beállításokkal.

Perez mindazonáltal azt mondja, a pontos erőviszonyokról azért is nehéz még beszélni, mert a pénteki eső miatt a hosszú etapok a legtöbb csapatnál elmaradtak, azokat pedig a holnapi, utolsó edzésen kell majd pótolni. A Red Bull versenyzője mindenesetre magabiztosan várja a folytatást.

„Elvégeztünk néhány változtatást, amik látszólag működtek az 1-es és 2-es szektor esetében, de nem igazán tudok mit mondani, bőven maradt még tennivaló szombatra” – fogalmazott a mexikói versenyző.

 

„Azt érzem, egy kicsit vakon megyünk majd neki a versenynek, szóval érdekes lesz. Szombaton látjuk majd meg igazán, hogy is állunk. Kényelmesen érzem magam az autóban az első két szektorban a két edzés között elvégzett változtatásokkal, az utolsó szektorban viszont a forgalom miatt soha nem tudtam jó ritmust autózni.”

Perez elárulta, a vizes pályán elég nehéz volt vezetni pénteken.

„A nedves pálya meglepett, éreztem a fehér vonalakat, a felfestéseket” – magyarázta. „Nagyon rossz volt. Remélhetőleg nem lesznek már ilyenek a körülmények, mert veszélyes lehet, a tapadás alacsony. Szárazon viszont nem olyan rossz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez: Egy kicsit vakon megyünk majd neki a versenynek
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!