Perez egy rossz stratégiai döntés miatt esett ki a Q2-ben - F1VILÁG.HU

Perez egy rossz stratégiai döntés miatt esett ki a Q2-ben

A Red Bull mexikói pilótája számára korán véget ért a Las Vegas-i Nagydíj időmérő edzése, amelyen csak a tizenkettedik rajthelyet sikerült megszereznie.

Frusztrálóan zárult Sergio Perez számára a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj kvalifikációja, amelyen egy stratégiai döntés következtében csak a tizenkettedik rajtpozíciót sikerült megszereznie, miközben csapattársa, Max Verstappen a harmadik helyen zárt. Perez már a kvalifikáció második szakaszában kiesett, miután a Q2 utolsó perceire végzett az előre betervezett köreivel, így a leintést a bokszból követte végig. Ez hibás döntésnek bizonyult, ugyanis az utcai pálya tapadása eközben olyan mértékben javult, hogy Perez visszacsúszott a kiesők közé.

„Volt egy előre megbeszélt stratégiánk. Ezt a pályát nem ismerjük, de kiválasztottunk előre egy menetrendet. Utólag persze könnyű azt mondani, hogy rossz döntés volt. Már a Q1-ből való továbbjutásomhoz is kellett némi szerencse, mivel az akkori utolsó körömet nem sikerült befejeznem. Aztán a Q2-ben túl hamar végeztem, és a pálya javulását csak a bokszból követtem végig. Nem tudtam, hogy ennyire korán fogunk végezni” – árulta el a világbajnoki tabella második helyezettje.

A Red Bull Las Vegas-i tempójára reflektálva Perez elismerte: egyelőre hátrányban vannak a Ferrarihoz képest, de a vasárnapi futamon nem minden a nyers tempóról fog szólni.

„A sorsdöntő utolsó tizedmásodpercekkel most látszólag nem rendelkezünk, szóval némi tempóhátránnyal küzdünk” – fogalmazott Perez, aki szerint holnap sok múlik majd a stratégián. „Arra számítok, hogy a gumikezelésnek óriási szerepe lesz. Sok mindent szem előtt kell tartanunk. Meglátjuk, mire leszünk képesek” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!