Perez: Egy szinten vagyok Verstappennel - F1VILÁG.HU

Perez: Egy szinten vagyok Verstappennel

HIRDETÉS
A Red Bull mexikói Forma-1-es pilótája a monacói betlije ellenére továbbra is a világbajnoki címért hajt. Úgy érzi, a szezon eleje óta egy szintet képvisel Max Verstappennel.
MIAMI, FLORIDA - MAY 07: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing waves to the crowd from the grid during the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 07, 2023 in Miami, Florida. (Photo by Jared C. Tilton/Getty Images)

Jelentős veszteséget szenvedett el a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon Sergio Perez, miután az időmérő edzés első szakaszában falnak ütközött, így a mezőny végéről rajtolva csak a 16. pozícióban ért célba, miközben legnagyobb ellenfele, Max Verstappen megnyerte a futamot. A mexikói közönségkedvenc kedvét nem szegte a balul sikerült versenyhétvége, Perez továbbra is ugyanolyan elszántsággal versenyez, mint előtte. Azt azonban fontosnak tartotta, hogy az egész csapata előtt felvállalja: az ő hibájából veszítettek pontokat Monacóban.

„A Forma-1 a szenvedélyem, ennek élek. Nagyon fáj, mert nagyon keményen dolgozok, és olyan érzés, mintha az egész csapatot cserbenhagytam volna. Mindez azonban már mögöttem van. Szerintem fontos minden alkalommal felelősséget vállalni, amikor valaki hibát követ el.”

Perez számára tanulságos volt az időmérőn elkövetett hiba, így a némileg a versenyhétvégékhez való hozzáállása is megváltozott.

„Azt megtanultam, hogy valószínűleg egy kicsit könnyedebben kellene hozzáállnom a dolgokhoz. Több dolgon is múlt a hiba. Az utolsó pillanatban döntöttünk arról, hogy megcsináljuk azt a kört, aztán pont elénk került az egyik Alpine, ráadásul a féktávon erős hátszél uralkodott. Szóval legközelebb valószínűleg segíteni fog, ha Monacóban nem az utolsó pillanatban döntünk dolgokról.”

Perez továbbra is hisz benne, hogy képes legyőzni Max Verstappent, és azt is elmondta, hogy ezt mire alapozza.

„Mert a tempóm meg van hozzá. Ha az ütközésem mellett körönként fél másodperces hátrányom is lett volna hozzá képest, akkor jobban aggódnék. A tempóm azonban elég ahhoz, hogy változtassak a helyzetemen. Jelenleg csak a következő versenyhétvégére koncentrálok. Spanyolországban nyerni akarok, ahogy máshol is. Így vagy úgy, de a szezon eleje óta egy szintet képviselek vele. Nagyon nehéz a csapattársának lenni, de hiszem, hogy képes vagyok legyőzni őt” – tette hozzá a mexikói pilóta, aki jelenleg 39 pontos hátránnyal követ Verstappent a világbajnoki tabellán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!