Perez egy új Red Bull-érában bízik - F1VILÁG.HU

Perez egy új Red Bull-érában bízik

Életében először segített konstruktőri világbajnoki címhez Forma-1-es istállót Sergio Perez, aki abban bízik, hogy a sokévnyi Mercedes-dominancia után ismét a Red Bull uralja majd a mezőnyt.

A múlt vasárnapi Amerikai Nagydíjat követően most már hivatalosan is kijelenthető, hogy a Red Bull istállója idén tarolt a Forma-1-ben. Az energiaitalos csapat alig két hete Japánban segítette egyéni világbajnoki címhez Max Verstappent, hogy aztán az Államokba utazva a konstruktőri címet is bezsebelje. Ehhez Verstappen futamgyőzelme mellett szükség volt Sergio Perez negyedik helyezésére is. A mexikói számára ez az első ilyen jellegű siker a Forma-1-ben, ami különösen a csapat alapítója, Dietrich Mateschitz halála miatt számít különleges eredménynek.

„Ez egy nagyon érzelmes versenyhétvége a csapat számára, szóval óriási eredmény megszerezni a világbajnoki címet. Mindenki számára gigantikus teljesítmény. Évek óta a Mercedes dominált, szóval nagyon remélem, hogy most Red Bull-éra kezdődött el.”

Perez versenyét némileg visszavetette az első körben történt koccanása. Egy rajtbüntetés miatt a kilencedik helyről rajtolt el, majd az első körben Valtteri Bottasszal csatázva összeért a finn pilótával, így megsérült az első szárnya. Ennek ellenére sikerült öt helyet javítania a rajtpozícióján.

„Óriási kár, hogy elhagytam az első szárnyam felét” – fogalmazott némileg túlozva. „Belül voltam, de nem vett észre, így nekem jött. Szerintem sokat romlott emiatt az egyensúly, de ez van. Amint sikerült megjavítanunk, ismét gyors tudtam lenni.” – magyarázta a pilóta, aki a Charles Leclerc és George Russell elleni csatát ettől függetlenül nagyon élvezte.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!