Verstappen vs. Ocon

Perez: Egyáltalán nem voltak jó edzések

Fotó: Racing Point
Fotó: Racing Point
A Racing Point versenyzője, Sergio Perez egyáltalán nem érezte magát kényelmesen az autójában az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzésén.

A csapat számos új fejlesztést hozott magával Ausztráliába, miután a teszteken csak egy alap aero-specifikációval köröztek. Perez azonban egyelőre nem elégedett, szerinte még rengeteg munka vár a csapatra, és kompromisszumokra kell jutniuk bizonyos területeken. 

„Nem voltak jó edzések, egyáltalán nem” – mondta Perez. „Azt hiszem, tudjuk, hogy át kell néznünk részleteiben a dolgokat, és holnapra a lehető legjobb kompromisszumot kell megkötnünk.”

„Nagyon szoros a középmezőny, szóval bármit találunk, előnyünkre válik majd.”

„Az egyensúllyal küszködöm kicsit. Szóval meg kell vizsgálnunk, a gumikat is – nyilvánvalóan ezen nagy hangsúly lesz, mert reggel nagyon hűvös a pálya, aztán délután pedig nagyon forró. Szóval még sokat kell dolgoznunk.”

Perez az első és a második szabadedzésen is a 16. helyen végzett, míg csapattársa, Lance Stroll a 13. lett 1,4 másodperces lemaradással az élen záró Lewis Hamiltonhoz képest. A kérdésre, hova pozicionálják magukat most a mezőnyben, Perez így válaszolt: 

Nehéz megmondani, de azt hiszem, ahol Lance végzett, valahol ott vagyunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Videó: A legjobb onboard-felvételek az Ausztrál Nagydíjról

A Mercedes győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es idény első versenye, és bár a melbourne-i idénynyitónál láttunk már jóval izgalmasabb versenyeket is, azért bőven voltak látványos momentumai az Ausztrál Nagydíjnak. A lenti lejátszó elindítása után a ’Megtekintés a Youtube-on’ feliratra kattintva megnézheted a legjobb belső kamerás felvételeket Melbourne-ből.

Friss hírek