Perez elárulta, mi volt a szingapúri győzelem kulcsa - F1VILÁG.HU

Perez elárulta, mi volt a szingapúri győzelem kulcsa

HIRDETÉS
Pazar teljesítményt nyújtva negyedik Forma-1-es győzelmét szerezte a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon Sergio Perez. A mexikói elárulta, mik döntötték el a vasárnapi futamot az ő javára.
SINGAPORE, SINGAPORE - OCTOBER 02: Race winner Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing celebrates with his team after the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on October 02, 2022 in Singapore, Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)

Perez a 2. helyről rajtolt, ám már rögtön a rajtnál meg tudta előzni a pole pozícióból induló Charles Leclerc-t, utána pedig lényegében végig kontroll alatt tartotta a versenyt. A Red Bull pilótája 7,5 másodperces előnnyel ért célba, és bár a futam után kapott egy 5 másodperces időbüntetést a biztonsági autós szabályok megsértéséért, végül megtarthatta elsőségét.

A 32 esztendős mexikói elárulta, végig nagyon magabiztosnak érezte magát, de persze jól tudja, mi volt a vasárnapi győzelem kulcsa.

„Nagyon jó volt a rajt. Lényegében azt éreztem, hogy már az elején, az intermediate-gumikkal kontroll alatt tartottam a versenyt” – mondta a mexikói pilóta. „Hozni tudtam azt, amit Charles, és növeltem is az előnyömet. Fontos volt az is, hogy életben tartsam az abroncsaimat. Hogy őszinte legyek, arra számítottam, hogy gyorsabban felszárad a pálya.”

„Úgy gondolom, a futam kulcsa az volt, hogy kontrolláltam a tempót az intereken, és jó tempót fussak, amikor szükség volt rá. A másik pedig, hogy túléljem a slickeken az elején, mert nagyon rosszak voltak a körülmények. Szerintem sokan nem látják, milyen könnyű hibát elkövetni. Voltak helyek, ahol igazán nedves, nagyon vizes volt a pálya, szóval rendkívül nehéz volt. Volt sok necces pillanatom, szóval mindenekelőtt annak örülök, hogy befejeztem a versenyt. Az pedig rendkívül különleges, hogy meg is nyertem ezt a futamot.”

Perez azt mondja, külön öröm számára, hogy a nehéz időszak után végre újra győzelemnek örülhetett.

„Azért is különleges számomra ez a győzelem, mert elég nehezen alakult az elmúlt néhány verseny. Jól jön ez az elsőség, és egyúttal egy emlékeztető mindenki számára, hogy mire vagy képes. De persze mindig jó ilyen teljesítményt nyújtani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez elárulta, mi volt a szingapúri győzelem kulcsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!