Perez elárulta, miért volt nehéz felvenni a tempót a Red Bullnál – F1VILÁG.HU

Perez elárulta, miért volt nehéz felvenni a tempót a Red Bullnál

HIRDETÉS
Lassan tudott csak alkalmazkodni a Red Bull versenyautójához Sergio Perez, 2021-ben ugyanis nagyon kevés tesztlehetősége volt a Forma-1-es mezőnynek, ráadásul a szabadedzések is rövidebbek lettek.
Sergio Perez, Red Bull Racing

A mexikói versenyző a Racing Point csapatától szerződött át az energiaital-gyárosokhoz, ahol az elmúlt idény során jóformán Max Verstappen szárnysegédje volt.

Perez azért alkalomadtán tudott villantani, Bakuban például megszerezte első futamgyőzelmét is a Red Bull színeiben. Összeségében viszont többet várt a 2021-es szezontól.

A rutinos versenyző elárulta, sok tényező szerepet játszott abban, hogy lassabban ment az alkalmazkodás az elmúlt idény során.

„Figyelembe kell vennünk azt a tényt is, hogy egész pályafutásom során teljesen más filozófiájú autókkal versenyeztem” – mondta a mexikói. „Ebből a szempontból pedig lassú alkalmazkodás volt. Egyszerűen teljesen más az autó, teljesen más a motor, szóval rengeteg mindent kellett tanulni az új csapatnál, és gyakorlatilag alig volt tesztlehetőség.”

„Az első verseny előtt másfél napot körözhettem. De egy teljes nap ráment az aerodinamikai tesztekre. Szóval az első futam előtt semmit sem csináltam.”

„Rengeteg tényezőt figyelembe kell venni, de összességében szerintem ígéretes szezon volt. Nyilván többen reménykedtem, de ez van. Tovább kell nyomnom. Voltak pozitív napjaink, és voltak negatívok is. De csapatként csak erősödünk, minél több időt töltünk együtt.”

Perez beszélt arról is, nemcsak az előszezoni teszteken volt kevés ideje, hanem év közben is, hiszen a 2021-es szezonban már nem 90, hanem 60 perces szabadedzéseket tartottak.

„Furcsának fog hangzani, de hiányzott a pályaidő. Hatással volt rám a tesztkorlátozás, és az, hogy kevesebb időt tudtam az autóban tölteni az edzéseken – mivel minden pálya más és más. És az, hogy ennyire más ez az autó, csak még jobban megnehezítette. De nem vagyok egyedül ezzel. Azt gondolom, más nagyon jó versenyzők is küszködtek azzal, hogy megbirkózzanak autóikkal.”

Pereznek az idei szezont megelőzően már valamivel könnyebb dolga lesz, hiszen télen összesen 6 napot tölthetnek el teszteléssel az F1-es csapatok, a mexikói így minden valószínűség szerint 3 napot tölthet el a Red Bull autójában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!