Friss hírek

Perez elég jól érezte magát ahhoz, hogy korábban visszatérjen

Csapatfőnöke szerint a koronavírussal fertőződött Sergio Perez nem értette, miért nem tudott visszatérni a versenypályára, miután nem mutatott tüneteket.

Perez két versenyhétvégét is kénytelen volt kihagyni, miután koronavírus-tesztje pozitív lett a Brit Nagydíjat megelőzően. A mexikói pilótát a 70. évforduló Nagydíja előtt újra tesztelték, az eredmény pedig ismét pozitív lett. 

A Racing Point pilótája meglepődött az eredményen, hiszen szinte semmilyen tünetet nem mutatott, legalábbis a koronavírusra jellemző tüneteket nem tapasztalta magán, ezért arra számított, a második silverstone-i versenyre már visszaülhet autójába. 

A brit szabályok értelmében Perez már elhagyhatta volna a karantént, mivel nem mutatott tüneteket, azonban a Forma-1 előírásai miatt továbbra is karanténban maradt a 2. tesztjét követően

Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke elmondta, Perez alig érzett tüneteket, sőt nem is biztos, hogy a koronavírus miatt fájt a feje.

„Majdnem végig jól érezte magát. Azt hiszem, egyik nap fájt a feje” – mondta a csapatfőnök. „Nem értette, hogy miért nem ülhetett autóba az elmúlt versenyen, mert például edzett is a lakásában, a karantén alatt. Szóval fitten tartotta magát, és jól volt.”

„Nem akarom „tünetmentesnek” nevezni, de közel állt ehhez, mert csak egy napig fájt a feje. Nem tudom, hogy ha nem lett volna vírusos, akkor is fájt volna a feje? Nem tudom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!