Perez elégedetlen a harmadik helyezésével: „Nem volt tiszta a köröm” - F1VILÁG.HU

Perez elégedetlen a harmadik helyezésével: „Nem volt tiszta a köröm”

A Red Bull mexikói Forma-1-es pilótája a második sorból várja az Azeri Nagydíj vasárnapi futamát, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott: alakulhatott volna jobban is az időmérője.

Felemásan kezdődik a Red Bull F1-es csapata számára a bakui futamhétvége, ugyanis egyik pilótájuknak sem sikerült megszerezni a pole-pozíciót, ami sokak meglepetésére Charles Leclerc birtokába került. A Ferrari pilótája a második helyen végző Max Verstappennek közel két, a harmadik helyen záró Sergio Pereznek pedig közel három tizedmásodpercet adott. A mexikói pilóta az eredmény kapcsán elárulta: az utolsó köre nem alakult a legsimábban, ráadásul a többiekhez hasonlóan ő is a piros zászlós megszakítások okozta ütemvesztéssel küzdött.

„A piros zászló miatt a Q1 trükkösen alakult. Nem akartunk rögtön két szettet elhasználni, ezért a folytatásban ugyanazzal a gumival hajtottam a pályára, ami megnehezítette a dolgomat. Jelentősebb rákészülés nélkül kellett hibátlan kört teljesíteni, ami nagyon nehéz volt. A csapat nagyszerű munkát végzett. A harmadik helyezés miatt kicsit csalódott vagyok, szerintem ebben most több volt. A köröm nem volt a legjobb, de ha valahol jót lehet versenyezni, hát az ez a pálya.”

 

Bár Charles Leclerc a pole-pozíciója kapcsán úgy fogalmazott, Bakuban egyáltalán nem számított ilyen eredményre, Perez elárulta, a Red Bull a hétvége kezdetétől a Ferrarit tartja a legnagyobb ellenfelének.

„Tudtuk, hogy nagyon erősek lesznek, nagyon hatékony az autójuk. Ide érkezve számítottunk rá, hogy ők jelentik a legnagyobb veszélyt ránk nézve. Charles óriási kört rakott össze” – ismerte el kollégája munkáját Perez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!