Perez élete versenyét nyerte meg Szingapúrban, de büntetés lóg a levegőben - F1VILÁG.HU

Perez élete versenyét nyerte meg Szingapúrban, de büntetés lóg a levegőben

Karrierje negyedik Forma-1-es futamgyőzelmét szerezte meg Sergio Perez a Szingapúri Nagydíjon, ahol a második pozícióból rajtolva határozott diadalt aratott. Már csak az FIA büntetése veheti el tőle az eredményt.

Saját szavaival élve élete legjobb teljesítményét nyújtva állhatott fel a dobogó legfelső fokára Sergio Perez Szingapúrban. A nedves körülmények között kezdődő, lassan száradó pályán Perez már a rajtnál átugrotta a pole-pozícióból induló Charles Leclerc-t, majd a kétórás időlimitet végig vezetve 7,5 másodperces előnnyel ért célba. A forró, párás körülmények miatt nagyon elfáradt, de a benne tomboló adrenalin miatt ezt csak a leintés után vette észre.

„Azt hiszem, ennél jobban még sosem vezettem. Végig én irányítottam, de az utolsó három kör nagyon intenzív volt. Az autóban még nem éreztem [a fáradtságot], csak amikor kiszálltam belőle. Mindent beleadtam a győzelemért” – fogalmazott.

 

Perez még nem örülhet felhőtlenül a győzelmének, mivel az FIA a második biztonsági autós fázis alatt történt kihágás miatt vizsgálja. A részletek egyelőre nem ismertek, de Yuki Tsunoda balesetét követően Perez állítólag túlságosan lemaradt a safety car mögött, mielőtt az a bokszba hajtott.

„Nem tudom, miről van szó. A csapat annyit mondott, hogy vizsgálat alatt állok, ezért növeljem az előnyömet.”

Perez a soron következő Japán Nagydíjra előre tekintve elárulta, óriási lenne a Red Bull és a Honda számára, ha Max Verstappen a szigetországban szerezné meg második futamgyőzelmét. A holland címvédő most csak a hetedik helyen ért célba.

Természetesen azonnal beszámolunk a Perez-ügy fejleményeiről, amint új információk látnak napvilágot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez élete versenyét nyerte meg Szingapúrban, de büntetés lóg a levegőben
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!