Perez elismerte, nem számított Leclerc bevetődésére - F1VILÁG.HU

Perez elismerte, nem számított Leclerc bevetődésére

Az utolsó körben bukta el a 2. helyet Charles Leclerc-rel szemben Sergio Perez, a mexikói pilóta pedig elárulta, nem számított arra, hogy ellenfele bevetődik majd a Las Vegas-i Nagydíj hajrájában. Az eredménnyel viszont még így is elégedett lehet, ha azt nézzük, hányadik helyről kellett rajtolnia.

Perez a 11. helyről kezdte meg az éjszakai száguldást, majd egy elsőkörös baleset után hamar a bokszba kényszerült, és rengeteg pozíciót veszített. Aztán próbált felkapaszkodni, egyre előkelőbb pozíciókban versenyezhetett, majd szerencséje is volt a biztonsági autós szakasszal — így végül a győzelemért is csatázhatott.

Végül úgy tűnt, a 2. helyen érhet célba Vegasban, miután megelőzte Charles Leclerc-t, a monacói versenyző azonban végül az utolsó körben visszaelőzte őt. Perez a leintés után elárulta, nem számított Leclerc bevetődésére.

„Az eleje nagyon nehéz volt, sok sérülés keletkezett az autón. Eltört az első szárnyunk, szóval a mezőny végére csúsztunk” — mondta a mexikói. „Aztán egyesével haladtunk előre, jól is mentek a dolgok, az első etapban remek volt a tempónk, szóval ismét harcban lehettünk, a biztonsági autónak hála pedig esélyessé léptünk elő.”

„Megelőztem Charles-t, de nem tudtam ellépni tőle, mivel túl nagy leszorítóerő volt az autómon, szóval a végsebességem egy kicsit alacsony volt. Nem tudtam ellépni tőle, Max pedig megérkezett, és mindkettőnket megelőzött.”

„Elég nehéz volt odakint, voltak széllökések, ami miatt néhányszor blokkoltam a kerekeket. De szerencsére sikerült a pályán maradnom. A végén pedig érkezett Charles: nem számítottam rá, 7 tizeddel le volt maradva, de megérkezett a féktávon, szépen csinálta, és gratulálok Maxnak is.”

„Azt gondolom, remek verseny volt, mivel nem lehetett könnyen ellépni a mögöttünk lévőktől. Kicsit olyan volt, mintha nehezebb lenne az élen autózni, mint hátul, szóval szerintem remek versenyt láthattunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!