Friss hírek

Perez elkerülhette volna a büntetést Monzában

Elkerülhette volna a büntetést a Forma-1-es Olasz Nagydíjon Sergio Perez, ha csapata, a Red Bull megfogadja Michael Masi versenyigazgató tanácsát.

A mexikói versenyző 5 másodperces időbüntetést kapott a futamon, amiért a kanyart levágva előzte meg a Ferrari pilótáját, Charles Leclerc-t. Hiába ért tehát célba harmadikként, végül csak az ötödik pozícióban zárta a monzai versenyt.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke egy interjúban elárulta, arra számítottak, hogy a versenyirányítás majd utasítja őket arra, hogy Perez adja vissza a pozíciót Leclerc-nek.

„Nehéz volt, mert számítottunk egy hívásra a stewardoktól, hogy azt mondják, nem elégedettek a manőverrel, és adjuk vissza a pozíciót. De természetesen ez a hívás nem érkezett meg, és amikor már megkaptuk a büntetést, nem tudtuk növelni a távolságot” – mondta a szakember.

„Sergio jó versenyt futott, harmadikként ért célba, így az ötödik hely frusztráló eredmény számára.”

Michael Masi, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) F1-es versenyigazgatója viszont a futam után elárulta, a Red Bulltól nem érkezett kérdés a manőverrel kapcsolatban, ő viszont javasolta nekik, hogy adják vissza a pozíciót.

„Nem kérdeztek rá a versenyirányításnál. Javasoltam nekik, hogy esetleg vissza akarják adni a pozíciót, ők pedig azt mondták, hogy maguk is vizsgálják a dolgot” – fogalmazott Masi.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!