Friss hírek

Perez elnézést kér a Red Bull csapatától

IMOLA, ITALY - APRIL 18: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda and Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Aston Martin AMR21 Mercedes compete for position on track during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 18, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Bocsánatot kért csapatától, a Red Bull Racingtől a vasárnapi imolai versenyen kiábrándító eredményt elérő Sergio Perez.

A mexikói versenyző bizakodva várta az Emilia-Romagna Nagydíj futamát, az időmérő edzésen ugyanis a pole-t megszerző Lewis Hamiltontól alig lemaradva a 2. helyen végzett.

Perez versenye nem indult jól: már a rajtnál pozíciót veszítette csapattársával, Max Verstappennel szemben, majd a biztonsági autó mögött kicsúszott, és mivel szabálytalanul előzte vissza ellenfeleit, megbüntették.

A verseny félbeszakítása után aztán újra megpördült egy alkalommal, és a mezőny végére csúszott vissza. Végül a 11. helyen zárta a szezon második futamát, így nem tudott pontot szerezni, miközben csapattársa, Verstappen győzött.

„Alapvetően egy nagyon rossz nap volt, rossz munkát végeztem” – mondta csalódottan a rutinos mexikói. „Elnézést kérek a csapatomtól, és szeretném kideríteni, mi ment félre…”

„Nem ismertem az autót ilyen körülmények között, és nagyon sokáig tartott üzemi hőmérsékletre melegíteni a gumikat az első körökben. Mivel nem tudtam, mennyit vállalhatok az aktuális beállításokkal, nagyon nehéz dolgom volt, és hibáztam. Tanulni fogok belőle, és jobb leszek ennek köszönhetően – ezen a versenyen ugyanis kettős győzelmet kellett volna szereznünk.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kiállt Perez mellett – azt mondja, a mexikóinak jobban meg kell ismernie az autót.

„Szerintem csak idő kérdése – az időmérőn pedig remek munkát végzett. A verseny egy kicsit kuszábban alakult számára” – fogalmazott Horner.

„Nyilván sajnálatos volt az a hiba a biztonsági autó mögött, majd a 10 másodperces büntetés, és az újabb hiba a Ferrarik mögött az újraindításnál, mert jó eséllyel dobogóra álhatott volna.”

„Szóval frusztráló, hogy nem így lett. De keresi még a tempót, próbálja megvetni a lábát. Meggyőződésem, hogy erősebb hétvégéi lesznek a folytatásban.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!