Friss hírek

Perez elnézést kér Leclerc-től: „Én nem ilyen versenyző vagyok!”

A biztató időmérő után kiábrándító versenyt futott vasárnap, Ausztriában a Red Bull Forma-1-es csapatának versenyzője, Sergio Perez.

A mexikói pilóta a 3. helyről vágott neki az Osztrák Nagydíjnak, a futam elején pedig keményen támadta a mclarenes Lando Norrist a 2. helyért. A brit pilóta nem hagyta magát, a pálya 4-es kanyarjában pedig leterelte ellenfelét, emiatt Perez a 10. helyre csúszott vissza.

Később aztán Perez két incidensbe is belekeveredett, miközben Charles Leclerc ellen védekezett: mindkétszer leterelte a monacóit, ezekért pedig egyenként 5 másodperces időbüntetést kapott.

Hirdetés
 

Perez végül a 6. helyen zárta a futamot, a leintés után pedig elnézést kért Pereztől.

„Ami Charles-t illeti, nagyon sajnálom, mert én alapvetően nem így versenyzem. Nem az a fajta pilóta vagyok, aki így versenyez” – mondta csalódottan a mexikói.

„Piszkos levegőben autóztunk, nagyon forró gumikkal és fékekkel, és próbáltunk olyan későn fékezni, amennyire csak lehet. Nyilván még nem láttam az incidenseket, de nagyon sajnálom, ha negatívan befolyásoltam a versenyét, mert Charles egy olyan versenyző, aki nagyon kemény, de mindig a határon marad, én pedig ugyanilyen vagyok.”

„Szóval nem vagyok elégedett magammal emiatt, tovább kell lépnem.”

Perez a verseny után beszélt is Leclerc-rel a történtekről.

„Alapvetően azt mondtam el, ahogy én láttam belülről. De nyilván ez nem elég. Nem jó, ha ilyen jellegű problémák vannak, de most már tudja, hogy én nem ilyen versenyző vagyok, emiatt pedig jól érzem most magam.”

A Norris-esettel kapcsolatban Perez kifejtette: „Ő megúszta, nem szenvedett semmilyen kárt. De legközelebb nyilván másképp alakulhat, ráadásul csak az első kör volt még… Úgy éreztem, elöl vagyok, ő pedig kivezetett a pályáról, ami nem volt fair versenyzés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!