Friss hírek

Perez: Előbb is feltehettük volna a sima gumikat

Nem sikerült jól a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzése Sergio Perez számára, pedig a Red Bullnak fontos lett volna, hogy a mexikói nyomást gyakoroljon a Mercedesekre a vasárnapi versenyen.

Mivel Max Verstappen motorcsere miatt a mezőny végéről rajtol majd, a Red Bull szempontjából kétségkívül fontos lett volna, hogy Perez a lehető legjobb pozícióból vágjon neki az Orosz Nagydíjnak.

A mexikói pilóta azonban csak a 9. helyen zárta az időmérőt a nehéz körülmények között – a Red Bull szerencséje viszont az, hogy Lewis Hamilton is csak 4., Valtteri Bottas pedig 7. lett.

Perez az időmérő után elárulta, dolgozhattak volna jobban is az időmérőn, ahol egyébként a döntő pillanatokban ő is elkövetett egy hibát, ami miatt nem tudott javítani a Q3 végén.

„A dolgok igazán ígéretesnek tűntek, és erősen alakult számunkra a Q1 és a Q2. De a változékony időjárás és pályakörülmények miatt az időzítés fontos, és utólag belegondolva talán egy körrel korábban feltehettük volna a slick-abroncsokat” – mondta a mexikói.

„Mint azt tudjuk, a versenyen bármi megtörténhet, és mindenképpen pozitívum a mai nap után, hogy az autó nagyon jól teljesít esőben. Pozitív várjuk a vasárnapot, a fő cél pedig az lesz, hogy erős rajtot vegyünk, és a lehető legjobb versenyt rakjuk össze.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke hozzátette, mivel holnapra száraz időt jósolnak, izgalmas versenyre van kilátás.

„Checo csalódott lesz amiatt, hogy csak a 9. helyről rajtolhat. Volt egy kis hiba a bemelegítő körében a slick abroncsokkal, ami miatt nem tudta felmelegíteni a gumikat, és sajnos lecsúszott arról, hogy előrébb kerüljön” – fogalmazott a szakember.

„Ezt a rajtrácsot senki sem tudta volna megjósolni a hétvége előtt, és mivel száraz időt jósolnak holnapra, ezen a pályán még több előzést és egy nagyon érdekes versenyt láthatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!