Friss hírek

Perez: Epikus csaták, nagyszerű felzárkózás

A fenti négy szóval össze lehet foglalni Sergio Perez versenyét a Brit Nagydíjon, aki több ellenfeléhez hasonlóan óriási futamot teljesített. Az autója egy ütközés miatt már az első körben megsérült, de nem adta fel, és a jutalma egy második helyezés lett.

Hihetetlen versenyt teljesített a Forma-1 mezőnye Silverstone-ban, ahol a Red Bull kármentője most Sergio Perez volt. A mexikói a negyedik helyről rajtolva egy korai koccanás miatt egészen az utolsó helyig csúszott vissza, innentől azonban öles léptekkel haladt a dobogó felé, és csak a második helyezésnél állt meg. Örömmel adott interjút a futam után.

Ez egy nagyszerű felzárkózás volt. Nem adtuk fel, tovább nyomtuk, és a végén adódott egy lehetőség. Előbb Charles-szal, majd Lewisszal is nagyszerű csatát vívtunk, epikus utolsó körök voltak” – fogalmazott.

Hirdetés
 

Ahogy az érezhető, Pereznek nem volt könnyű dolga, hiszen a rajtot követően közrefogták a harmadik kanyarban, ahol a belső íven mellé fékező Charles Leclerc eltalálta az első szárnyát, lényegében tönkretéve azt. Perez bokszkiállásra kényszerült, és a mezőny végéről kezdte a felzárkózást, ahonnan a negyedik helyig kapaszkodott fel.

Látszólag ennél több nem volt a futamában, hiszen ekkor közel fél percre követte az előtte autózó Lewis Hamiltont, ám érkezett a biztonsági autó, ami teljesen megkavarta a paklit. Perez kapott egy lágy szett abroncsot, a lemaradása pedig teljesen elolvadt, így az utolsó 10 kört Hamiltonnal és az egyre hátrébb csúszó Charles Leclerc-rel csatázott. Mindkettejüket megelőzte, így szerezte meg a második helyet.

 „Lényegében közrefogtak. Semmi helyem nem volt: Charles a bal, Max pedig a jobb oldalamon volt, és elég csúnyán megsérült az első szárnyam. Ki kellett állnom a bokszba, így az utolsó helyre estem vissza, és onnan kapaszkodtam fel” – vázolta az első körben történteket Perez, aki 34 pontra megközelítette a sérült autóval küzdő, csak a hetedik helyen célba érő Max Verstappent.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!