Perez és Verstappen egyenlősége: az sem mindegy, ki beszél elsőként - F1VILÁG.HU

Perez és Verstappen egyenlősége: az sem mindegy, ki beszél elsőként

Kellemes problémának nevezi a Red Bull csapatvezetője, hogy az F1-es szezon első négy versenyének képe alapján Sergio Perez idén kihívná a bajnoki címért Max Verstappent. Az istállónak már van tapasztalata a két egyenrangú pilóta kezelésében, de a legapróbb részletekre is oda kell figyelni, hogy megtartsák az egyensúlyt.

A bakui sprint és a verseny megnyerésével Perez hat pontra zárkózott fel Verstappen mögött az egyéni tabellán, és bár igaz, hogy még rengeteg pontszerzési lehetőség, 19 nagydíjhétvége van hátra a szezonból, sokan máris izgatottan figyelik, hogy két árnyékban töltött év után a mexikói képes lesz-e az év egésze során tartani a lépést a jelenkor legjobb versenyzőjével. Magát Perezt is feltüzelt hangulatba hozta eddigi formája és két nagydíjgyőzelme, és a Red Bullnál is úgy nyilatkoznak, meglátásuk szerint valóban sikerült előrelépnie, jobb összhangot találnia az autóval és a csapattal a mexikóinak az idei évre.

Christian Horner csapatfőnök kijelentette, szabad a harc a szezon domináns autójában ülő két pilóta között, és az ő feladata azt biztosítani, hogy Verstappen és Perez egyenlő bánásmódban részesüljön. Ami egy ilyen összetett sportban egyáltalán nem könnyű.

 

„Azt hiszem, ez egy kellemes probléma. Minden csapatvezető vágya, hogy ezzel a teherrel kelljen szembesülnie, és mi már korábban is megtapasztaltuk” – utalt elsősorban a 2010-es szezonra, Horner, amelyben Sebastian Vettel és Mark Webber az évadzáróig harcolt a bajnoki címért. „Ilyenkor elsősorban arról kell gondoskodni, hogy ne hatalmasodjon el rajtunk a paranoia, és hogy a két versenyző egyenlő bánásmódban részesüljön. Az egyenlőség biztosítása pedig egészen olyan kérdésekig fajul, mint hogy ki hajtson ki először a garázsból, vagy hogy ki szólaljon meg elsőként a csapatgyűlésen.”

„De persze ez a Forma-1, és előbb-utóbb úgyis történni fog valami igazságtalanság a biztonsági autó vagy egy bokszkiállás által. Egy csapat sem tudja a sport összes változóját kontroll alatt tartani. A lényeg, hogy a versenyzők azt érezzék, hogy egyenlő eséllyel rendelkeznek, és a pályán mutatott teljesítményük lesz a döntő. A csapat is azt szeretné, hogy így dőljön el a csata, ne pedig a megbízhatóság révén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez és Verstappen egyenlősége: az sem mindegy, ki beszél elsőként
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!