Friss hírek

Perez: Ezt a kiesést nagyon nehéz lenyelnem

A Red Bull Forma-1-es csapatának rutinos versenyzője, Sergio Perezt azt mondja, rendkívül nehéz lenyelnie azt, hogy a Holland Nagydíj időmérő edzésén már a Q1-ben búcsúzni kényszerült.

Perez csak a 16. helyről rajtolhat majd Zandvoortban, és nagyon nehéz verseny vár rá, a holland versenypályán ugyanis rendkívül nehéz lesz majd előzni.

Miközben csapattársa, Max Verstappen rajtelsőséget szerzett, Perez nem ért fel időben második mért körére a Q1-ben, ez okozta korai kiesését.

„Nem tudtuk befejezni a kört, azt hiszem, másfél másodperccel csúsztunk le, vagy ilyesmi” – mondta Perez.

„Rendkívül frusztráló, mert határozottan megvolt ma a tempónk, hogy kibéreljük az első rajtsort. Azt gondolom, jól fejlődtem, egyre kényelmesebben éreztem magam az autóban.”

„Nagyon nehéz lesz a holnapi verseny, de várom már, szeretnék elérni valamit, minimalizálni akarom a károkat.”

Perez azt mondja, át fogják beszélni a történteket, de senkit nem akar hibáztatni a Q1-ben történt kiesés miatt.

„Azt gondolom, mindannyian hibásak vagyunk. Mi így állunk hozzá, ezért is vagyunk erős csapat.”

A rutinos mexikói már Belgiumban sem tudott jól szerepelni, akkor csak a 7. helyen zárt az esős időmérőn.

„Nyilván mi egy új csoport vagyunk csapaton belül, szóval próbálunk felülkerekedni a dolgokon. Azt gondolom, a belgiumi és a mostani két példa arra, hogy jobban is csinálhattuk volna a dolgokat, és csak tanulunk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy tanulunk ezekből a hibákból. Így válunk erősebb csapattá.”

„Fáj, nagyon-nagyon fáj. Tényleg nagyon nehéz lenyelni ezt most, tudván, hogy mennyire erős autó volt alattunk. De most már semmit sem tehetek. Meggyőződésem, hogy tanulni fogunk belőle.”

Perez elárulta, a Red Bull fontolgatja, hogy itt, Zandvoortban vállalja majd be a rajtbüntetést, és cseréli ki a V6-os erőforrást autójában, miután a hungaroringi balesetben elveszítettek egy motort.

„Gondolkodunk rajta. Megfontolunk minden lehetőséget.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!