Perez: Ezzel a hibával nagyon nehéz lesz versenyezni - F1VILÁG.HU

Perez: Ezzel a hibával nagyon nehéz lesz versenyezni

HIRDETÉS
A bajnokságban csapattársa mögött csak egyetlen pontos lemaradással álló Sergio Perez éveleji lendülete komoly csapást szenvedett az Ausztrál Nagydíj szombatján, hiszen egy nem részletezett technikai hiba miatt a mexikói egyetlen mért kört sem tudott futni az időmérőn, így a rajtrács legvégére került.
MELBOURNE, AUSTRALIA - APRIL 01: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on April 01, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Quinn Rooney/Getty Images)

A két héttel ezelőtt Dzsiddában még pole-t ünneplő Perez autója már a harmadik szabadedzésen rakoncátlankodni kezdett, amely során háromszor is elhagyta a pályát. A pilóta elmondása szerint ugyanez a probléma ütötte fel a fejét az időmérő kezdetén is, amikor a 3-as kanyar féktávjánál blokkot jobb első kereke, ennek következtében Red Bullja a kavicságyba csúszott, ahonnan nem is tudott visszakecmeregni a pályára – ezzel pedig Perez búcsúzott is a pozícióharctól.

„Ez nagyon rossz volt, egy szörnyű napon vagyunk túl” – értékelte szombatját a 33 éves pilóta. „Már a harmadik szabadedzésen jelentkezett ez a probléma, amiről azt gondoltuk, hogy az időmérőre sikerült kijavítanunk, de nyilvánvaló, hogy nem. Nagyon remélem, hogy holnapra mégis sikerül, máskülönben nagyon nehéz lesz így versenyezni.”

De amennyiben autója jól is működne vasárnap, Perez akkor sem táplál vérmes reményeket egy erős eredményre a 20. rajthelyről. „Nagyon-nagyon fontos lenne, hogy minimalizáljuk a veszteséget” – fogalmazta meg legoptimistább jóslatát.

Az autó vezethetőségét nehezítő műszaki gond mibenlétéről főnökéhez, Christian Hornerhez hasonlóan Perez sem bocsátkozott magyarázatba. „Nem akarok túlságosan belemenni a részletekbe, nem hiszem, hogy ez jót tenne nekünk. Csak arra kell koncentrálnunk közösen, hogy megértsük és kijavítsuk ezt a problémát.”

Horner mindazonáltal hozzátette, Perez előrejutását segítheti vasárnap, hogy csak a Red Bulloknak áll rendelkezésükre két szett használatlan kemény keverék – feltéve, hogy ez bizonyul majd az ideális választásnak vasárnap. A csapatfőnök mindazonáltal tudja, a mexikóinak valószínűleg nehezebb dolga lesz majd az előretöréssel, mint a két hete Dzsiddában a 15. helyről gyorsan a második pozícióba jutó Max Verstappennek, hiszen a szaúd-arábiai pályával szemben az Albert Parkban jóval nehezebb az előzés.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!