Friss hírek

Perez fél napon át tesztelt a Ferrarinál

Csütörtökön teljesítette első tesztjét a Ferrari színeiben a Sauber istálló újonc versenyzője, Sergio Perez. A mexikói fél napon át rótta a köröket a gárda F60-as modelljével.


Csütörtökön teljesítette első tesztjét a Ferrari színeiben a Sauber istálló újonc versenyzője, Sergio Perez. A mexikói fél napon át rótta a köröket a gárda F60-as modelljével.

A teszt része annak a programnak, melyet a Ferrari biztosít a versenyzői akadémia tagjainak. Perez összesen 46 kört tett meg csütörtökön Fioranóban az olasz istálló 2009-es versenygépével, legjobb ideje pedig 1:00.650 lett.

Hirdetés
 

„Ez egy igazán különleges nap volt számomra” – mondta lelkesen az ifjú versenyző.

„Szeretnék köszönetet mondani a Ferrarinak ezért a lehetőségért. Azzal, hogy egy Ferrari vezethettem, az álmom vált valóra, ráadásul karrierem szempontjából is nagyon fontos, hiszen egy ilyen csapatnál tanulhatok.”

Arra a kérdésre, hogy egy napon a Ferrarinál láthatjuk-e viszont, mint hivatalos versenyző, Perez a következőt felelte: „Azt hiszem, lehetőségem van arra, hogy jól teljesítsek abban a csapatban, ahol jelenleg versenyzem, ez a célom. Lehetetlen megmondani, hogy alakulnak majd a dolgok.”

„Az álmom, hogy világbajnok legyek, és nagyszerű volna, ha ez egy csapattal történne meg, mint ez. Nagyon sok időt töltök el a Ferrari versenyzői akadémiáján. A szimulátorban elvégzett munka, a mérnökökkel való meetingek mind segíteni fognak nekem a szezon hátralévő részében, valamint a távolabbi jövőben is.”

A Ferrari Jules Bianchinak is lehetőséget biztosított Fioranóban: az ifjú versenyző 70 kör megtétele után 1:00.213-es köridővel zárta a napot – az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy más programot teljesített, mint Perez.

„Sok kört megtettünk és nagyon hasznos tapasztalat volt ez számomra” – mondta az ifjú tehetség.

„Alig várom már az Abu Dhabiban megrendezésre kerülő fiatalok tesztjét. Nagyon érdekes lesz majd, hogy a 2009-es autót követően a 2011-es modellt is vezethetem majd. Nagyszerű lehetőség lesz ez arra, hogy kipróbáljam az olyan összetevőket, mint például a DRS vagy a KERS.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!