Friss hírek

Perez feláldozta magát Verstappenért az időmérőn

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, feláldozták Sergio Perez időmérőjét annak érdekében, hogy Max Verstappen megszerezhesse a 3. rajtkockát a szombati sprintfutamra.

A holland versenyző a két Mercedes mögött végzett az időmérőn, míg Perez csak a 9. pozícióban zárt. Horner elmondása szerint a mexikói mintegy fél másodpercet feláldozott azért, hogy szélárnyékkal segítse Verstappent, aki így a McLarenek előtt tudott végezni.

„Azt kell mondjam, Checo kulcsszerepet játszott ma igazi csapatjátékosként, szélárnyékot adott és segítette Maxot, hogy meglegyen az a pozíció, mert azt gondolom, sebezhetőek voltunk a McLarenek által” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Max ott van a 3. helyxen, Checo pedig mintegy fél másodpercet feláldozott. Szóval végezhetett volna előrébb is ennél, de igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel.”

„Hogy őszinte legyek, a tavalyi hátrányunk alapján megfeleztük a lemaradásunkat.”

Horner szerint a szombati sprintfutamon Verstappen kezére játszhat, hogy bajnoki riválisa, Lewis Hamilton a pálya piszkosabb oldaláról startol.

„Az 1-es kanyarig vezető út érdekes lesz” – fogalmazott. Max a tiszta oldalon van, remélhetőleg szélárnyékot tud fogni az 1-es kanyarig. Lewis valószínűleg jobb szeretett volna a másik oldalról indulni. Nagyon izgalmas lesz így a sprintfutam, ami lényegében az időmérő lesz majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!