Perez feláldozta magát Verstappenért az időmérőn - F1VILÁG.HU

Perez feláldozta magát Verstappenért az időmérőn

HIRDETÉS
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, feláldozták Sergio Perez időmérőjét annak érdekében, hogy Max Verstappen megszerezhesse a 3. rajtkockát a szombati sprintfutamra.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 10: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda and Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda in the Pitlane during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 10, 2021 in Monza, Italy. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A holland versenyző a két Mercedes mögött végzett az időmérőn, míg Perez csak a 9. pozícióban zárt. Horner elmondása szerint a mexikói mintegy fél másodpercet feláldozott azért, hogy szélárnyékkal segítse Verstappent, aki így a McLarenek előtt tudott végezni.

„Azt kell mondjam, Checo kulcsszerepet játszott ma igazi csapatjátékosként, szélárnyékot adott és segítette Maxot, hogy meglegyen az a pozíció, mert azt gondolom, sebezhetőek voltunk a McLarenek által” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Max ott van a 3. helyxen, Checo pedig mintegy fél másodpercet feláldozott. Szóval végezhetett volna előrébb is ennél, de igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel.”

„Hogy őszinte legyek, a tavalyi hátrányunk alapján megfeleztük a lemaradásunkat.”

Horner szerint a szombati sprintfutamon Verstappen kezére játszhat, hogy bajnoki riválisa, Lewis Hamilton a pálya piszkosabb oldaláról startol.

„Az 1-es kanyarig vezető út érdekes lesz” – fogalmazott. Max a tiszta oldalon van, remélhetőleg szélárnyékot tud fogni az 1-es kanyarig. Lewis valószínűleg jobb szeretett volna a másik oldalról indulni. Nagyon izgalmas lesz így a sprintfutam, ami lényegében az időmérő lesz majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!