Friss hírek

Perez: Feltartás nélkül jobb is lehetett volna

A negyedik helyen zárta a Brit Nagydíj időmérőjét Sergio Perez, aki a Red Bulljával kapcsolatos pénteki gondokat már maga mögött tudja, a futamon pedig a Ferrarik megszorongatásában bízik.

A kvalifikáció hektikus végjátékában Perez hat tizeddel futott gyengébb kört, mint az élen végző Carlos Sainz, s az idei két legerősebb csapat versenyzői közül a leglassabb volt ugyan, ám a Mercedeseket ő is maga mögé utasította, így nyílt csatára készül a Ferrari versenyzői és persze csapattársa, a 2. helyen végző Max Verstappen ellen.

„Ilyen változó körülmények között ez egy jó eredmény a csapat számára. Persze többre vágytam és nem vagyok teljesen elégedett, de ebből a pozícióból még bármi lehetséges. Az utolsó két köröm nem alakult ideálisan, mert végig egy másik autó mögött haladtam, ez a feltartás nélkül talán egy kicsit több is lehetett volna benne” – magyarázta.

Hirdetés
 

Felfedeztük azt a problémát az autón, ami pénteken még gondot okozott számunkra, így a versenyen már jobb tempóra számítok. Fontos lesz, hogy végig ott tartsuk magunkat az esélyesek között, és akkor még nagyon máshogy is alakulhatnak a dolgok. Bízom benne, hogy meg tudjuk majd nehezíteni a Ferrarik dolgát.”

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner sem talált kivetnivalót a versenyzői által elért 2. és 4. rajthelyben, de azért megragadta az alkalmat, hogy Carlos Sainz első pole-pozíciójából is saját istállójának tulajdonítson némi érdemet: „Gratulálok Carlosnak, aki mindig is fantasztikusan vezetett esőben, már akkor is, amikor még a mi juniorversenyzőnk volt. Szép munkát végzett és megérdemelte a pole-t.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!