Perez: Feltartás nélkül jobb is lehetett volna - F1VILÁG.HU

Perez: Feltartás nélkül jobb is lehetett volna

HIRDETÉS
A negyedik helyen zárta a Brit Nagydíj időmérőjét Sergio Perez, aki a Red Bulljával kapcsolatos pénteki gondokat már maga mögött tudja, a futamon pedig a Ferrarik megszorongatásában bízik.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 02: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 02, 2022 in Northampton, England. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

A kvalifikáció hektikus végjátékában Perez hat tizeddel futott gyengébb kört, mint az élen végző Carlos Sainz, s az idei két legerősebb csapat versenyzői közül a leglassabb volt ugyan, ám a Mercedeseket ő is maga mögé utasította, így nyílt csatára készül a Ferrari versenyzői és persze csapattársa, a 2. helyen végző Max Verstappen ellen.

„Ilyen változó körülmények között ez egy jó eredmény a csapat számára. Persze többre vágytam és nem vagyok teljesen elégedett, de ebből a pozícióból még bármi lehetséges. Az utolsó két köröm nem alakult ideálisan, mert végig egy másik autó mögött haladtam, ez a feltartás nélkül talán egy kicsit több is lehetett volna benne” – magyarázta.

Felfedeztük azt a problémát az autón, ami pénteken még gondot okozott számunkra, így a versenyen már jobb tempóra számítok. Fontos lesz, hogy végig ott tartsuk magunkat az esélyesek között, és akkor még nagyon máshogy is alakulhatnak a dolgok. Bízom benne, hogy meg tudjuk majd nehezíteni a Ferrarik dolgát.”

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner sem talált kivetnivalót a versenyzői által elért 2. és 4. rajthelyben, de azért megragadta az alkalmat, hogy Carlos Sainz első pole-pozíciójából is saját istállójának tulajdonítson némi érdemet: „Gratulálok Carlosnak, aki mindig is fantasztikusan vezetett esőben, már akkor is, amikor még a mi juniorversenyzőnk volt. Szép munkát végzett és megérdemelte a pole-t.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!