Perez figyelmeztet: Csak akkor segítem Verstappent, ha ez kölcsönös lesz - F1VILÁG.HU

Perez figyelmeztet: Csak akkor segítem Verstappent, ha ez kölcsönös lesz

HIRDETÉS
Sergio Perez, a Red Bull versenyzője világossá tette: amennyiben a 2023-as F1-es szezonban nem kap támogatást a pályán Max Verstappentől, amikor szüksége lesz rá, akkor ő sem fogja segíteni csapattársát.
Sergio Perez & Max Verstappen, Red Bull

A 2022-es Sao Paulo Nagydíjon Perez elengedte maga mellett Verstappent, hogy Alonso nyomába eredhessen: megígérték neki, hogy ha a hollandnak nem sikerül megelőznie a spanyolt, akkor visszakapja a pozíciót. Előzés nem történt, azonban Verstappen megtagadta a Red Bull kérését, és nem engedte vissza csapattársát. 

Az eset után kiderült, Perez korábbi segítségei ellenére mindez valószínűleg egy „bosszú“ volt részéről, mivel a mexikói a hírek szerint Monacóban szándékosan ütközött az időmérőn az utolsó körén — ezzel megfosztva Verstappent a győzelem lehetőségétől. 

Az esetet a csapat végül tisztázta, azonban Perez most figyelmeztette Verstappent: amennyiben ő nem segíti a munkáját szükség esetén, ugyanezt várhatja fordított esetben is. 

„Nagyon meglepődtem” — nyilatkozta Perez a tavaly történtekről. „Nem tudom, mi történt, különösen azután, amit tettem érte, nem igazán értem az indokait. Ha két bajnoki címe van, az nekem köszönhető.“

„Mindig fontos, hogy csapatként dolgozzunk együtt, és nyilván ha azt látom, hogy én nem kapok támogatást, amikor szükségem van rá, akkor én sem fogom megadni“ — mondta Perez. „Ez nyilvánvaló, de nem számolok ezzel.“

„Úgy gondolom, nagyon világosak vagyunk a fontos dolgokról, ez egy nagyon intenzív szezon lesz, valószínűleg 6 autó fog harcolni a világbajnoki címért, szóval nagyon fontos lesz, hogy sok versenyen csapatként dolgozzunk“ — folytatta a mexikói. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!