Friss hírek

Perez győzne Mexikóban, jövőre pedig bajnok lenne a Red Bull-lal

Győzni szeretne hazai versenyén, a hétvégi Mexikói Nagydíjon a Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Perez, jövőre pedig szintet lépne: valóra váltaná álmát, a világbajnoki címet tűzi ki célul.

Perez idén szerződött a Red Bull csapatához, és bár nyert már egy versenyt, összességében nemigen tudta tartani a lépést Max Verstappennel.

A mexikói versenyző elismerte, számára idén a legfőbb feladat az, hogy hozzásegítse csapattársát, illetve a Red Bullt a világbajnoki címhez.

Hirdetés
 

„Én mindig a legjobbat akarom a csapatnak. Max a világbajnoki címért harcol, nekünk pedig támogatnunk kell őt ebben. Emellett a konstruktőri címért is harcban vagyunk, és minden egyes pont kulcsfontosságú.”

Perez számára az elmúlt időszak meglehetősen erősre sikeredett, a legutóbbi két versenyen dobogóra állhatott, ez pedig nagyon fontos a Red Bullnak a bajnoki hajrában. A 31 esztendős versenyző ugyanakkor 2022-re nagyobb célokat tűzött ki maga elé.

„Megtanultam Maxtól, hogyan feszegeti a határokat ezzel az autótól az elejétől a végéig. Szerintem ő az egyetlen versenyző most, aki képes erre. Világbajnok akarok lenni. Ez az álmom, és el szeretném érni ezt a Red Bull-lal. Szerintem jövőre tényleg elérhetem ezt a célt. Ezért vagyok itt.”

A Forma-1 mezőnye hétvégén Mexikóba, Perez hazájába látogat, a rutinos pilóta pedig elismerte, „hihetetlen” lenne, ha összejönne számára a győzelem. Bár a Red Bull számára Verstappen győzelme lesz a prioritás, természetesen mindent megtesz azért hogy jól szerepeljen.

„Ez a legkevesebb, amit az országom megérdemel. Mindig lenyűgöző támogatást kaptam, nem számított, hol is vagyok, és ezért rendkívül hálás vagyok. Most pedig abban bízom, hogy nyerhetek vasárnap.”

„A legerősebb leszorítóerős csomagunkkal érkezünk, ahogy Monacóban is. A pálya a tengerszint feletti magassága miatt nagyon megterhelő, főleg a fékek és a motorhűtés szempontjából.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!