Perez: Ha hibázol Szuzukában, gyorsan rosszra fordulhatnak a dolgok - F1VILÁG.HU

Perez: Ha hibázol Szuzukában, gyorsan rosszra fordulhatnak a dolgok

HIRDETÉS
Szingapúrban aratott győzelme után nagy lendülettel érkezik meg a hétvégi Japán Nagydíjra Sergio Perez, a mexikói pilóta viszont eddig soha nem állt dobogón Szuzukában, így reméli, ezúttal sikerül jó eredményt elérnie.
SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 30: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 30, 2022 in Singapore, Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)

A mexikói versenyző mondhatni sima győzelmet aratott múlt vasárnap, miután már a rajtnál maga mögé tudta utasítani a pole-ból induló CHrles Leclerc-t. Perez számára kétségkívül fekszenek az utcai helyszínek, hiszen tavaly Bakuban, idén pedig Monacóban is győzni tudott.

Az F1-es mezőny most Szuzukába látogat, ahol utoljára 2019-ben vendégeskedett a száguldó cirkusz, Perez pedig azt reméli, itt is sikerül jó teljesítményt nyújtania.

„A szuzukai egy igazán egyedülálló pálya, az aszfaltcsík különleges – főleg az első szektor –, kétségkívül a világ egyik legjobbja” – mondta a mexikói. „Igazán precíznek kell lenni lényegében egészen a 11-es kanyarig, hogy jó kört rakj össze. Ha túlerőlteted, akkor hátrányba kerülsz. Nagy kockázatot kell vállalnod, viszoint nincsenek bukóterek, ha tehát hibázol, gyorsan rosszra fordulhatnak a dolgok.”

„Sajnos soha nem álltam még dobogón Szuzukában, szóval jó lenne, ha összejönne most vasárnap. A legszebb emlékeket számomra a rajongók jelentik Japánból, szóval szeretnék jól teljesíteni nekik, illetve a Hondának ezen a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!