Perez: Ha hibázol Szuzukában, gyorsan rosszra fordulhatnak a dolgok - F1VILÁG.HU

Perez: Ha hibázol Szuzukában, gyorsan rosszra fordulhatnak a dolgok

Szingapúrban aratott győzelme után nagy lendülettel érkezik meg a hétvégi Japán Nagydíjra Sergio Perez, a mexikói pilóta viszont eddig soha nem állt dobogón Szuzukában, így reméli, ezúttal sikerül jó eredményt elérnie.

A mexikói versenyző mondhatni sima győzelmet aratott múlt vasárnap, miután már a rajtnál maga mögé tudta utasítani a pole-ból induló CHrles Leclerc-t. Perez számára kétségkívül fekszenek az utcai helyszínek, hiszen tavaly Bakuban, idén pedig Monacóban is győzni tudott.

Az F1-es mezőny most Szuzukába látogat, ahol utoljára 2019-ben vendégeskedett a száguldó cirkusz, Perez pedig azt reméli, itt is sikerül jó teljesítményt nyújtania.

 

„A szuzukai egy igazán egyedülálló pálya, az aszfaltcsík különleges – főleg az első szektor –, kétségkívül a világ egyik legjobbja” – mondta a mexikói. „Igazán precíznek kell lenni lényegében egészen a 11-es kanyarig, hogy jó kört rakj össze. Ha túlerőlteted, akkor hátrányba kerülsz. Nagy kockázatot kell vállalnod, viszoint nincsenek bukóterek, ha tehát hibázol, gyorsan rosszra fordulhatnak a dolgok.”

„Sajnos soha nem álltam még dobogón Szuzukában, szóval jó lenne, ha összejönne most vasárnap. A legszebb emlékeket számomra a rajongók jelentik Japánból, szóval szeretnék jól teljesíteni nekik, illetve a Hondának ezen a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez: Ha hibázol Szuzukában, gyorsan rosszra fordulhatnak a dolgok
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!