Perez: Ha keményebben védekezek, összeütközünk Verstappennel - F1VILÁG.HU

Perez: Ha keményebben védekezek, összeütközünk Verstappennel

Sergio Perez szerint nem lett volna értelme keményebben védekezni csapattársával, Max Verstappennel szemben a múlt vasárnapi Miami Nagydíjon, azzal ugyanis egy ütközést kockáztatott volna.

Perez a pole pozícióból vághatott neki a vasárnapi versenynek, első etapjában azonban nem tudott jó tempót autózni a közepes keverékű abroncsokkal, így a 9. helyről rajtoló csapattárs, Verstappen már a 15. körben megérkezett mögé, a 2. helyre. A holland végül egy elnyújtott első etapot követően néhány másodperccel Perez mögé érkezett vissza kerékcseréje után, majd egy kisebb csatát követően le is gyűrte a mexikóit, és megszerezte idei harmadik futamgyőzelmét.

A verseny után Perezt megkérdezték arról, védekezhetett-e volna keményebben Verstappen ellen, tudván, hogy a győzelemért csatáztak.

 

„Nyilvánvaló, hogy végső soron a csapatot kell magunk elé helyeznünk” – mondta a rutinos versenyző. „Mi csak két versenyző vagyok, viszont rengetegen dolgoznak otthon, nagyon kemény munkát végeznek, szóval tiszteletet kell mutatnunk.”

„Végül remek csatát vívtunk, és azt gondolom, ha egy kicsit jobban összecsapunk, annak ütközés lett volna a vége, és kétlem, hogy az igazságos lett volna bármelyikünk számára. Csak Fernando [Alonso] örült volna neki!”

Perez beszélt arról is, az első etapban egész egyszerűen nem működtek a Pirelli abroncsai.

„Jól indult a dolog, de nagyon hamar láttam, hogy a közepes keverék elég törékeny, szóval óvnom kellett őket, hogy eljussak 15 körig. Nagyon nehéz volt kitartani velük. Alapvetően a teljes jobb oldalt nehéz volt kezelni.”

„És aztán láttam, hogy Max zárkózik fel a kemény keverékkel. Innentől kezdve pedig tudtam, hogy nehéz dolgom lesz. Amikor pedig kemény keverékre váltottam, Max nagyon erős tempót diktált, szóval nem tudtuk növelni az előnyünket. Egyszerűen túl közel került.”

„Volt egy kis csatánk a pályán, ami meglehetősen tiszta volt – elmentünk a határig vele, de tiszta volt, és nyilván a csapatérdeket helyeztünk a sajátunk elé. Nagyszerű eredményt ért el a csapat, Max megérdemelte a győzelmet, mivel ő volt az erősebb a pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez: Ha keményebben védekezek, összeütközünk Verstappennel
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!