Friss hírek

Perez: Ha kimaradunk a balhéból, jó formában lehetünk

Miközben csapattársa, Max Verstappen rajtelsőséget szerzett Belgiumban, a Red Bull rutinos pilótája, Sergio Perez csak a 7. rajtkockát csípte el. A mexikói természetesen nem örül, de a mai versenyen javítana.

Perez jó formában hangolt a szombati időmérőre, hiszen az utolsó, vizes pályán megtartott szabadedzést a 2. helyen zárta. Mégsem tudott kellően jó kört futni ahhoz a kvalifikáción, hogy a legjobb helyekért harcolhasson.

A Red Bull versenyzője végül a 7. legjobb idővel zárt.

„Nagyon csalódott vagyok az időmérőm miatt, mivel az autónk jól teljesített, volt tempó bőven, és sokkal jobb rajtpozíciót érhettünk volna el” – mondta a mexikói.

„A változékony időjárás miatt nehéz dolgunk volt a pályán, szóval az utolsó kör kritikusnak ígérkezett, és sajnos nem voltak képes javítani. Kár érte, de ettől még várom a versenyt, mivel az időjárás terén is minden megtörténhet, és bőven lehetnek lehetőséget.”

„A csapat remek munkát végez, és ha sikeról kimaradnunk a balhéból vasárnap, akkor jó formában lehetünk, és erős eredményért harcolhatunk.”

A szombati időmérő legijesztőbb momentuma kétségkívül Lando Norris balesete volt az Eau Rouge-ban. Perez azt mondja, reméli, 2022-re sikerül javítani a legendás kanyar biztonságán.

„Örülök, hogy Lando ki tudott szállni az autójából a baleset után, és remélem, rendben van. A pénteki versenyzői értekezleten beszéltünk az Eau Rouge-ról, és felhoztuk aggályainkat, szóval remélem, hogy a következő évre már lesz valami megoldás. Határozottan olyasmiről van szó, amin javítani szeretnénk, mert ilyen körülmények között, például egy esős versenyen vasárnap nem szeretnénk ütközni ott, főleg, hogy vakon megyünk bele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!