Friss hírek

Perez hajszállal Leclerc előtt a csúsztatott utolsó edzésen

A Red Bull és a Ferrari autói uralták a leggyorsabb köridők listáját az Azeri Nagydíj időmérője előtti utolsó tét nélküli gyakorlás során is. Némi közjáték miatt azonban a kvalifikáció később kezdődik.

A szombati Forma-1-es program nem kezdődött el menetrend szerint közép-európai idő szerint 13 órakor, ugyanis ebben az időben versenyautók helyett még munkások dolgoztak a pályán. A nem sokkal korábban véget ért Forma-2-es verseny utolsó körében ugyanis nagy baleset történt, Calan Williams és Cem Bolukbasi ütközése nyomán megsérült az 1-es kanyar külső ívére helyezett TecPro-korlát.

A helyreállítás befejezése után negyedóra késéssel startolt el végül a szabadedzés, amit viszont rendhagyó módon továbbra is 60 perces időtartamra írtak ki, pedig az edzésidőt a csúszások vagy a leállások esetén sem szokták pótolni. A szokatlan döntés értelmében – mivel a szabályok kimondják, hogy legalább 120 percnek el kell telnie az utolsó edzés vége és az időmérő kezdete között – a kvalifikáció kezdési időpontját is ennyivel elhalasztották, ami így tehát közép-európai idő szerint 16:15-kor kapja majd meg a zöld zászlót.

Hirdetés
 

Az edzésen legkorábban a két leggyorsabb csapat, a Ferrari és a Red Bull kapcsolt komoly tempóra, ami azt eredményezte, hogy hosszú időn át a többi csapat számára elég nyomasztóan mutatott az eredménytábla, hiszen az ötödik helyezett Pierre Gasly lemaradása is két másodperc volt az akkor élen álló Charles Leclerc mögött.

A gyakorlási idő utolsó harmadához közeledve aztán mindenki még jobban rákapcsolt, így az üldözők hátránya is csökkent a „nagy négyes” mögött, az 5-6. helyet pedig végül a két McLarennek, Lando Norrisnak és Daniel Ricciardónak sikerült elcsípnie. De az élen is változott a sorrend, és végül Sergio Perez futotta meg a legjobb időt, hét századmásodperccel felülmúlva Leclerc-t, akit Verstappen és Sainz követett.

A Red Bull hollandjának az utolsó percben még jó esélye volt arra, hogy átvegye az első helyet, ám a leggyorsabb első szektorát követően megzavarta őt Fernando Alonso Alpine-ja, így vissza kellett vennie.

A Mercedesek továbbra sem remekeltek, George Russell 8., Lewis Hamilton 12. lett, hátrányuk 1,4 és 1,6 másodperc.

Folytatás az időmérővel tehát közép-európai idő szerint 16:15-kor!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!