Perez hátrányos megkülönböztetést érez mexikói származása miatt - F1VILÁG.HU

Perez hátrányos megkülönböztetést érez mexikói származása miatt

Érdekes aspektusát mutatta be a Forma-1-es versenyzői létnek a szuzukai hétvége során Sergio Perez, akinek megfigyelése szerint egy latin pilótát kevésbé vesznek komolyan és könnyebben megbélyegeznek az autósportban, mint társaikat.

Perez hullámzó szezont fut 2022-ben, amely bizonyos pillanataiban képes Max Verstappen nyomában maradni vagy lecsapni a kínálkozó lehetőségre (monacói győzelmét követően csupán 15 pontra volt a bajnokság vezetésétől), máskor viszont hosszabb időre visszaesik a formája. A nyár óta tartó gyengébb szereplését Szingapúrban egy újabb győzelemmel zárta le, de a formaingadozását érintő kérdésre filozofikus válaszba kezdett: szerinte a származása miatt kritikusabb az eredményeivel szemben az F1-es közvélemény.

„A Forma-1-es média sokkal jobban felfújja a velem kapcsolatos dolgokat, talán azért, mert mexikói vagyok. Ha két egymást követő versenyen nem állok a dobogóra, akkor máris azt mondják, hogy ez a valaha volt legrosszabb szezonom, és hogy a Red Bullnak menesztenie kellene engem” – vélekedett.

 

„Én úgy látom, hogy amikor egy versenyzőnek rossz futama vagy rossz sorozata van, akkor a latin pilótákat mindig több kritika éri. Megfigyelhető, hogy más versenyzők is hasonló problémákkal küzdenek, ám róluk mégis alig beszélnek. Az egész karrierem során éreztem ezt a jelenséget, és úgy gondolom, érdemes felhívni rá a figyelmet.”

Perez ezen jelzőjével alighanem a latin-amerikai versenyzőkre utalt, és elmondása szerint pályafutása során többször érezte azt, hogy nem veszik elég komolyan.

Az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy egy mexikói a habitusánál fogva lusta, és hogy csupán a származása miatt nem képes felvenni a harcot a világ legjobbjaival szemben. Különösen az első éveim során tapasztaltam ilyen reakciókat. Jó érzés, hogy bizonyíthatom, bárki bekerülhet a legjobbak közé.”

Jelenleg Perez az egyetlen latin-amerikai versenyző a Forma-1-es mezőnyben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez hátrányos megkülönböztetést érez mexikói származása miatt
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!