Perez hét tizedmásodpercet kapott Verstappentől az időmérőn - F1VILÁG.HU

Perez hét tizedmásodpercet kapott Verstappentől az időmérőn

Csapattársához képest jelentős hátrányba került a Japán Nagydíj időmérő edzésén Sergio Perez, aki szerint hiba volt a Q2-ben két szett új abroncsot elhasználniuk.

Csak az ötödik pozícióból várja a Forma-1-es Japán Nagydíj rajtját Sergio Perez, aki a szuzukai időmérő edzést 773 ezredmásodperces hátránnyal zárta Max Verstappen mögött. A Red Bull mexikói pilótáját csapattársán kívül a két McLaren és Charles Leclerc is megelőzte. Perezt frusztrálja a helyzet, mivel a második etap során érzése szerint rossz gumistratégiát alkalmaztak, így a Q3-ban csak egy új garnitúra lágy abroncsa maradt.

„A második rajtkocka és az első rajtsor ma határozottan benne volt a pakliban. Nem volt ideális a Q2-ben két szett abroncsot felhasználni, ezzel hátrányba kerültünk a McLarenhez képest, mivel annyival kevesebb új szettünk volt ellenük. De bízzunk a versenyben. Úgy gondoljuk, hogy versenytempóban erősek leszünk, és a gumikkal is jól bánunk. Remélhetőleg meg tudjuk szerezni az első és a második helyet, így bebiztosíthatjuk a konstruktőri világbajnoki címet.”

Az oda vezető utat azonban Perez nem tartja könnyűnek. Különösen a McLarenben lát fenyegetést, de Leclerc Ferrariját sem hagyhatja figyelmen kívül.

„Az egyes szektorban kifejezetten erősek, szóval nem lesz könnyű megelőzni őket” – utalt a McLarenre Perez, aki szerint a gumikezelés nagy szerepet játszik majd a vasárnapi viadalon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!