Pérez: Idén megmutatom, mire vagyok képes - F1VILÁG.HU

Pérez: Idén megmutatom, mire vagyok képes

HIRDETÉS

Sergio Pérez, a Force India versenyzője biztos abban, 2014-ben teljesítményével kellemes meglepetést okoz majd a Forma-1 kedvelői számára, és egyúttal elhallgattatja majd kritikusait.


Sergio Pérez, a Force India versenyzője biztos abban, 2014-ben teljesítményével kellemes meglepetést okoz majd a Forma-1 kedvelői számára, és egyúttal elhallgattatja majd kritikusait.

A mexikói versenyző mindössze egy szezon után kénytelen volt távozni a McLaren Mercedestől, idén pedig már Nico Hülkenberg csapattársaként a Force Indiánál folytatja pályafutását.

Pérez elárulta, bízik abban, hogy az új szabályoknak is köszönhetően a silverstone-i alakulat idén megvillogtathatja oroszlánkörmeit.

„Nagyon izgatott vagyok. Egy új csapathoz csatlakozom, miközben a Forma-1 is egy új, izgalmas érába kezd – azt gondolom, ez jó esélyt kínál nekünk arra, hogy remekül szerepeljünk” – mondta a 23 esztendős tehetség.

„Nagyon fontos lesz, hogy keményen dolgozzunk a téli teszteken, hogy megértsük a dolgok működését, és hogy miképp tudjuk kihozni a legtöbbet a rendelkezésünkre álló csomagból. Úgy gondolom, a teszteken ez lesz a legfontosabb.”

„A csapat nagyon ki van éhezve a sikerre. Volt már néhány jó idényük a múltban, de szeretnének előrébb jutni, és a topcsapatok ellen harcolni. Azt hiszem, idén erre minden eddiginél nagyobb esély kínálkozhat. A szabályváltozások ugyanis óriási lehetőséget nyújtanak nekünk, egy kiscsapatnak, főleg az első pár versenyen. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a lehető legjobb formában érkezünk meg Ausztráliába.”

A Sauber és a McLaren volt versenyzője szerint a szezon első versenyein bizony problémát okozhatnak majd az új, V6-os turbómotorok.

„Úgy vélem, a megbízhatóság kulcsfontosságú lehet kezdetben. De nemcsak az, hanem az üzemanyag-menedzsment is. A gumik szintén döntő tényezők lesznek. Érdekes lesz látni, mi történik Jerezben, és főleg Bahreinben, a második, illetve harmadik teszten, ahol már tisztább képet kapunk arról, hogy mennek a dolgok.”

Pérez kifejtette, úgy érzi, az elmúlt három évben gyűjtött tapasztalatai hasznosak lehetnek majd új csapata számára.

Hirdetés

„Értékes tapasztalatot gyűjtettem annak idején a Saubernél, illetve tavaly a McLarennél. 2013-ban jobb versenyzővé váltam, számos tekintetben összetettebb, és tényleg ki vagyok éhezve a sikerre. A tőlem telhető legjobbat nyújtom majd, és biztos vagyok abban, hogy sokan meglepődnek majd azon, hogy milyen teljesítményt nyújtok 2014-ben.”

„Nagyon nehéz idényem volt a McLarennél, nehéz volt vezetni az autót, de meggyőződésem, hogy idén erős leszek. A csapattal együtt keményen fogunk dolgozni azért, hogy elérjük azokat a sikereket, melyeket mindannyian szeretnénk.”

„Nehéz megmondani, milyen célokat tűzhetünk ki magunk elé, főleg az új szabályok miatt, ráadásul én új autóban, új csapatnál versenyzem majd. Minden, amit mondhatok, hogy a csapat nagyon keményen dolgozik, és a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk majd azért, hogy a lehető legfelkészültebben érkezzünk meg Melbourne-be.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!