Perez: Igyekszem gyorsan felvenni a tempót! - F1VILÁG.HU

Perez: Igyekszem gyorsan felvenni a tempót!

HIRDETÉS
Nincs értelme arról elmélkedni, hogyan alakulhatnak az erőviszonyok a hétvégi Bahreini Nagydíjon – mondja a Red Bull újonnan szerződtetett versenyzője, Sergio Perez, aki úgy érzi, jól felkészültek az új idényre.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 13: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda on track during Day Two of F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 13, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // SI202103130105 // Usage for editorial use only //

Az energiaital-gyárosok meggyőző formát nyújtottak a háromnapos bahreini teszt során, a Mercedes szerint ők várhatják favoritként az új idényt, Max Verstappen viszont úgy fogalmazott, „hülyék lennének”, ha azt gondolnák, a világbajnok csapat előtt járnak.

A holland csapattársa, Sergio Perez azt mondja, tény, hogy remekül sikerült az előszezoni felkészülés, ugyanakkor véleménye szerint nem a riválisokra, hanem magukra kell fókuszálniuk.

„A bahreini teszt nagyon pozitívan alakult” – mondta a rutinos mexikói. „Korlátozott tesztlehetőségünk volt, főleg, ha azt nézzük, mennyi mindenen kellett átrágnunk magunkat. De azt gondolom, csapatként jól felkészültünk, és várom már első versenyem a Red Bull színeiben.”

„Az első pár verseny egyfajta folyamat lesz, annyit tanulok, amennyit csak lehet, és igyekszem gyorsan felvenni a tempót, hogy jó helyzetben legyünk a szezonra.”

„Összességében még korán van, szóval majd meglátjuk. Én azt gondolom, minél többet próbálsz megtudni arról, hogy mit csinálnak a többiek, annál többet veszíthetsz. Szóval nincs sok értelme találgatni. Meg kell várnunk az időmérőt, és majd meglátjuk, ki hogyan áll.”

Perez tavaly első futamgyőzelmét szerezte a Racing Point színeiben, a silverstone-i istálló azonban megvált tőle az idény végén. A mexikói így került végül a Red Bullhoz, ahol Alex Albont váltotta. A rutinos pilóta szeretne bizonyítani.

„Ez az, amiről álmodoztam! Alig várom már. Nagyon-nagyon izgatott vagyok, hogy lássam a rajongókat a pályán, és végre versenyezzek – rendkívüli módon várom. Higgadtan állok hozzá a dolgokhoz, egyszerűen csak a tőlem telhető legjobbat nyújtom. És majd meglátjuk, hol végzünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!