Perez kezdi érteni, miért küszködtek az elődök a Red Bull autójával - F1VILÁG.HU

Perez kezdi érteni, miért küszködtek az elődök a Red Bull autójával

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatának újonnan szerződtetett versenyzője, Sergio Perez azt mondja, kezdi érteni, elődei miért küszködtek annyira az osztrák istálló versenyautójával.
NORTHAMPTON, ENGLAND - FEBRUARY 23: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during the Red Bull Racing filming day at Silverstone on February 23, 2021 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images for Red Bull Racing)

Perez Max Verstappen csapattársa lesz majd a 2021-es szezonban, a héten pedig először vezethette a Red Bull új, RB16B kódjelű autóját.

A mexikói már januárban dolgozott az új autóval a szimulátorban, a minap pedig egy online sajtótájékoztatón elárulta, természetesen más autóról van szó azokhoz képest, mint amilyenekkel korábban versenyzett a Forma-1-ben.

„Eléggé más, már kiszúrtam a különbségeket” – mondta a mexikói újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak nemrég.

„Érezni, hogy az autó nagyon erős elöl, meg ilyenek. Ezeket a dolgokat már akkor kiszúrja az ember, amikor először bepattan az autóba, illetve már a szimulátorban is. Elég határozottan megmutatkoznak ezek a tulajdonságok.”

Négy év alatt Perez lesz a negyedik csapattársa Max Verstappennek: a mexikói pilóta Alex Albon helyét vette át, aki elődjéhez, Pierre Gaslyhoz hasonlóan szintén megszenvedett a Red Bull autójával.

Perez azt mondja, kezdi érteni, miért olyan nehéz boldogulni az energiaital-gyárosok versenygépével.

„Szerintem ez nyilvánvalóan egy olyan autó, mellyel kapcsolatban értem, hogy miért nem minden versenyző tud alkalmazkodni hozzá. Ez már feltűnt.”

„Az viszont csak a tapasztalattal jön majd, illetve a tanulással, hogy hogyan tudom a legtöbbet kihozni ebből az autóból. Ez akkor fog sikerülni, ha már teljesen kiismertem. Bízom benne, hogy nem tart sokáig.”

Az eheti bejáratás után Perez még óvatosan fogalmazott, ám úgy érzi, van potenciál az új Red Bullban.

Hirdetés

„Ez még csak egy filmes nap volt, szóval próbáltam kényelmesen érezni magam az autóban. Azt már látom, hogy van benne potenciál, és észrevehetőek a különbségek. De tesztgumik voltak csak fent, szóval nem sok következtetést tudok levonni. Azt viszont látom, hogy van potenciál az autóban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!